Trumps forsøk på å snu USA

Jeg tror verden har fått ett lite pusterom. Ikke noe annet. Obama var farlig for alt demokrati og den frie tanken. Men media nektet å være kritisk mot Obama: Han var deres Leder og Fører! Og sånn ødelegger folks sunne kritiske tenkning. Trump forsøker å vinne tilbake det Obama og andre har ødelagt, men problemet er at mange amerikanere har blitt som narkoavhengige, og klarer ikke å avvenne seg abstinensene etter Obamas stadige "tomme løfter" samtidig som han forsøkte å få til en konfrontasjon mot Russland. Det er bare å lese hvordan mediene i USA (og Europa) og etterretningen kom ut med den ene meldingen etter den andre, bare for å forsøke å velte Trump bort. Men klart, mange amerikanere klarer fortsatt å tenke selv. Og derfor sitter Trump der. Og det er demkratisk. Legg da merke til alle som enda fortsetter å skrive som han er en fare for verdensfreden ol., de representerer fare for demokratiet.

31 januar 2017 - Stormløpet mot Trump er preget av hysteri og stråmenn som brennes

 

Mediene koker over av indignasjon mot Trump, og for politikerne er det bare å plukke poeng. Eller? Lurer de seg selv? Hvem ler sist?

Donald Trump vet hvor han skal og han har et team rundt seg som minner om et krigskabinett. Steve Bannon er herdet etter å ha kjempet mot politisk korrekthet i årevis. Han vet nøyaktig hvordan de tenker og reagerer. Men gjelder det samme andre veien? Vet de liberale mediene hvordan Bannon tenker? Nei, de gjør ikke det. De klarer det ikke. De mangler fantasi.

Men er det ikke de som hyller mangfold og åpenhet? Hvordan kan det ha seg at de ikke klarer å forstå en person fra deres egen kultur, som har gjort karriere innenfor de samme institusjonene de selv kjenner – fra the Marines til Goldman Sachs – men som har andre ideer?

Det eneste de er i stand til er å bygge stråmenn som de tenner på og brenner offentlig i en slags gjenoppliving av inkvisisjonens autodaféer. Hekseri og trolldom ligger ikke så veldig langt unna. Sverming for multikulturen har religiøse overtoner, og er nettopp det – svermeri. Den bærer preg av sekteriske tendenser. Det er umulig å diskutere rasjonelt med tilhengerne. De lever i sin egen verden.

Les hele innlegget her.