9 august 2016 - forberedelse for Gog og Magog?

  • Presidentene Vladimir Putin og Recep Tayyip Erdogan i St. Petersburg. FOTO: SERGEI KARPUKHIN / X00944

Både Putin og Erdogan betegner dagens møte som «historisk». Tyrkia må bla dypt i lommeboken for å få Russland til å heve sanksjoner. 

Artikkelen kan leses her.

Putin og Erdogan snakket sammen i to timer tirsdag. Samtalene varte mye lengre enn planlagt på forhånd, og fortsatte utover kvelden tirsdag.

Putin kalte det et konstruktivt møte, og sa at en rekke ulike spørsmål ble diskutert.

– Vi har vært gjennom vanskelige tider. Men sunn fornuft vinner alltid frem, mente den russiske presidenten.

– Vi har følelsen av at alle er villig til å løse disse problemene.

Pressekonferansen etter møtet viste imidlertid at Putin selger seg dyrt.

Erdogan må inngå flere store økonomiske avtaler for russerne er fornøyd.

SERGEI KARPUKHIN / X00944

Russerne hever ikke sanksjoner umiddelbart

Siden november i fjor har skjellsordene haglet mellom Putin og Erdogan. I dag var de perlevenner.

Konflikten mellom NATO-landet Tyrkia og Russland ble betegnet som en av de alvorligste sikkerhetspolitiske situasjonene siden Sovjetunionens fall.

– Vi ønsker å komme tilbake til det samarbeidsnivået vi var på før krisen, sa Putin.

Han ville imidlertid ikke si at Russlands straffetiltak skulle heves umiddelbart.

– Vi er enige om en langsiktig plan, sa Putin.

Han viste til at Russland allerede har hevet forbudet om å selge pakketurer til Tyrkia.

Vi har vært gjennom vanskelige tider. Men sunn fornuft har alltid vunnet frem, sa Putin etter møtet med Erdogan.
SERGEI KARPUKHIN / X00944

Putin vil ha tyrkiske garantier

Pressekonferanse viste at Putin ikke har tenkt å selge seg billig.

Russland vil ha garantier for at Tyrkia går med på flere større samarbeidsavtaler innen økonomi, forskning og forsvar, før alt blir som før.

– Jeg takker Erdogan for samtalene vi har hatt. Vi har alle muligheter til å gjenoppbygge våre relasjoner. Russland er klare for det, sa Putin.

– Hvor lang tid vil det ta før relasjonene er gjenoppbygget, spurte journalistene

– Det kan skje raskt, sa Putin, men koblet det igjen til avtalene som russerne vil ha tyrkernes underskrift på.

Tyrkias president sa at forholdet mellom Russland og Tyrkia skal bli bedre enn før krisen som oppsto etter at Tyrkia skjøt ned et russisk kampfly i november i fjor.
SERGEI KARPUKHIN / X00944

Erdogan: – Min kjære venn Vladimir

– Jeg vil takke min kjære venn Vladimir Putin for hans gjestfrihet og vennlighet, sa Erdogan.

– Jeg tror forholdet vårt kan bli bedre enn det var før krisen.

Erdogan sa at det viktigste nå å fjerne sanksjonene mot tyrkiske landbruksprodukter, åpne for flyreiser og gi tyrkiske selskaper adgang til å konkurrere om byggeoppdrag i Russland.

– Skritt for skritt vil vi ta skritt i riktig retning, sa den tyrkiske presidenten.

Takket Putin for mental støtte

Erdogan tok også opp kuppet i Tyrkia, og takket Putin for støtten.

– Rent mentalt var det ekstra viktig at Putin ringte meg dagen etter kuppet, sa Erdogan.

Han gjorde det klart at Tyrkia er villige til å gjøre strategiske investeringer for å sikre den planlagte gasslinjen fra Russland til Europa via Tyrkia.

– Vi vil ta de nødvendige skritt for å sikre russiske leveranser til Europa, sa Erdogan.

Putin krever store innrømmelser - i form av økonomiske samarbeidsavtaler - for å normalisere forholdet til Tyrkia.
SERGEI KARPUKHIN / X00944

Utsatte Syria til slutt

På spørsmål fra tyrkiske journalister svarte Putin at presidentene ennå ikke hadde berørt det vanskeligste spørsmålet, nemlig hvordan løse Syria-konflikten.

– Vi har ikke snakket om dette ennå, sa Putin, som ikke la skjul på at det vil bli krevende.

– Det skal vi gjøre etterpå.

26 mars 2016 - Kongen av Jordan: – Tyrkia sender terrorister til Europa

Artikkelen kan leses her.

Avisa The Guardian har fått tak i et notat som forteller om samtaler som kong Abdullah av Jordan har hatt med ledere fra USA. Kong Abdullah har sjøl militær bakgrunn og er en meget nær partner med den britiske hæren og spesialstyrkene SAS. Han har utdanning fra britenes Royal Military Academy Sandhurst in 1980, og har tjenestgjort en kort tid som offiser i den britiske hæren.

Når kong Abdullah uttaler seg, er det altså en av Vestens og Storbritannias nærmeste allierte som snakker. I notatet forteller han om samarbeidet mellom SAS og den jordanske hæren i den hemmelige krigen mot IS i Libya. Men han kommer også med noen svært avslørende uttalelser om Tyrkias rolle og Europa:

Jordan og Tyrkia regnes som forholdsvis nære allierte, så det er nokså spesielt at kong Abdullah kommer med denne avsløringa. Men det bekrefter jo det inntrykket man har fått gjennom Erdoğans opptreden. Han samarbeider tett med IS, han bruker flyktningene som våpen mot Europa og driver en rein utpresningstaktikk, som europeiske ledere, og særlig Angela Merkel, bøyer seg for. Kongen sa også at Jordan er klar for å rykke inn i Somalia sammen med Kenya og Storbritannia for å kjempe mot al-Shabaab.

Det kongen sier om Israel og al Nusra stemmer med det andre krilder sier, for eksempel denne og denne.

Nettavisa Middle East Eye har en mer detaljert presentasjon av notatet, og det forsterker inntrykket av at dette notatet er ekte og det er viktig. I USA møtte kongen John McCain og John Kerry og politiske ledere fra kongressen.

Et viktig punkt i kong Abdullahs uttalelser er der han ber USA og Russland samarbeide. «Problemet er at mange land fortsatt lever i den kalde krigen, men de må komme seg forbi det og forstå at dette er den tredje verdenskrigen.»

21 nov. 2015 - Risiko for 3 verdenskrig ettersom Tyrkia truet Russland med alvorlige konsekvenser

Tyrkia har innkalt Russlands ambassadør for"intensiv" bombing av etniske tyrkere i Syria - en allmenn frykt for at disse landene kan havne i sammenstøt og tenne gnisten for 3. verdenskrig.

Artikkelen kan leses her.

Det tyrkiske utenriksdepartementet advarer mot at de russiske angrepene mot sivile tyrkiske landsbyer "kan føre til alvorlige konsekvenser".

Tyrkia, et NATO medlem og den vestlige alliansens nest største hær, har allerede advart Kreml om at de vil skyte ned deres krigsfly etter gjentatte inngrep i sitt luftrom.

Begge landene støtter hver sin separate side i den syriske borgerkrigen. Tyrkia støtter den siden som ønsker å velte den krigsherjede diktatoren Bashar Assad, mens Moskva prøver å holde ham sittende.

Allerede har Russlands luftangrep for å støtte av Assads styrker forskjøvet maktbalansen i konflikten.

ISKALDT: De to lederne møttes tidligere denne måneden under G20-toppmøtet

Skulle Tyrkia noen gang bli angrepet av Russland, er alle NATO landene forpliktet til å slå tilbake - inkludert Storbritannia.

I møtet med den russiske ambassadøren, Andrei Karlov, så krevde Tyrkia en stans i russiske militære operasjoner i Syria nær den tyrkiske grensen.

"Det ble understreket at tiltakene som den russiske hæren drev med ikke var en kamp mot terror, men de bombet sivile tyrkiske landsbyer, og dette kan føre til alvorlige konsekvenser," sa utenriksdepartementet.

Tyrkisk president Tayyip Erdogan er allerede sint på Russlands økende engasjement i den syriske konflikten.

DIPLOMATI: Verdens ledere under det siste G20-toppmøtet i Tyrkia

KRIGSKLAR: Russerne har begynt å kartlegge mål mot den islamsk stat i regionen

Ankara har tradisjonelt uttrykt solidaritet med de syriske turkmenerne, som er syrere fra tyrkisk avstamning som kjemper mot Assads regime styrker.

UD sa turkmenske landsbyer ble utsatt for "tunge bombardementet" av de russiske flyene i Bayirbucak området nordvest Syria, nær Tyrkias Yayladag grense området i Hatay-provinsen.

Tyrkia har også advart Moskva mot å levere våpen og støtte de syriske kurdiske styrker som kjemper mot IS i Syria.

Tidligere i dag dukket det opp de utrolig opptakene  av  hundrevis av miles unna.

20 nov 2015 - - Schengen lekker som en sil. En fyr med en slik CV skal få varsellampene til å lyse

Store hull i sikkerhetssystemet.

(Dagbladet): Torsdag formiddag bekreftet franske myndigheter at Abdelhamid Abaaoud (28), den antatte arkitekten bak terrorangrepet som rammet Paris for en snau uke siden,døde under onsdagens politiaksjon mot en leilighet i St. Denis.

Sjefen for de franske elitestyrkene RAID fortalte i går hvordan aksjonen forløp.

Nå skriver blant annet The Telegraph og The Guardian at Abaaoud tok seg inn i Europa som syrisk flyktning, og at han tok den samme ruta som så mange andre gjennom Hellas.

Den franske innenriksministeren Bernard Cazeneuve forteller at franske myndigheter ikke hadde noen anelse om at Abaaoud befant seg i landet før etter massakren. Han sa også at de ikke hadde fått noen etterretning fra andre naboland, og ba Europa om «å ta seg sammen»

Les hele artikkelen her.

Disse er ikke nødlidende asylsøkere, men rene mobben

Norske medier har i mange år vist seg svært selektive i sine publiseringer av nyheter, bilder og videoer. Det er mediene sin oppgave som den fjerde statsmakt å gi et balansert, objektivt og sannferdig bilde av nyhetene til sine seere og lesere. For dette mottar de hundrevis av millioner av kroner i statsstøtte hvert år. Det er derfor trist, men viktig, for oss på Frieord å være en av svært få selvdrevne nettsider som kan tilby de historiene og bildene norske medier har valgt vekk.
Nedenfor har vi funnet frem til en samling videoer som svært få norske tv-tittere og avislesere har fått med seg. Hvis de da ikke har benyttet seg av alternative eller utenlandske nettsteder.

Vi skal gi et eksempel på hvor selektive VG, Dagbladet, Aftenposten, TV2 eller NRK faktisk er. En video og nyhet som norske medier viste til sine lesere, var den hvor en kvinnelig fotograf i Ungarn spenner bein på og sparker flyktninger som løper fra myndighetene. Det var en feig og ussel gjerning og fortjener å bli fokusert på, så langt er vi enige. Men når flyktninger og asylsøkere ramponerer, stjeler, raner, voldtar og dreper europeere – da blir det fort stille fra de samme nyhetsformidlerne.

Se på videoene og døm selv hvordan våre medier fungerer.

Se link her: https://www.frieord.no/multimedia/flyktning-videoene-norske-medier-ikke-tor-a-vise/

17 sept 2015 - Over 6200 migranter til Kroatia siste døgn

Dette er årsaken til at migrantene nå reiser gjennom Kroatia inn i EU: Ungarn har stengt den viktigste grenseovergangen til Serbia. Dette har så langt vært en av de viktigste innreiserutene for titusenvis av migranter som har kommet til EU de siste ukene. FOTO: Istvan Ruzsa/MTI via AP5

Det siste døgnet har over 6200 flyktninger og andre migranter krysset grensen til Kroatia, melder TV-kanalen HRT. Samtidig tilspisses retorikken mellom europeiske land om hvordan migrantkrisen håndteres.

- Migrantene kan ses på vei inn i Kroatia ved flere grenseoverganger, sier politiet i en uttalelse. Også det kroatiske Røde Kors har registrert stor trafikk det siste døgnet.

Onsdag kveld var det siste offisielle tallet 1.500 registrerte flyktninger, men tallet steg kraftig torsdag. Nå anslår Kroatia at det vil komme 20.000 i løpet av de neste to ukene.

Etter at Ungarn stengte grensen, har landet tatt imot en stor mengde flyktninger. Statsminister Zoran Milanovic sa onsdag at landet vil hjelpe dem på ferden nordover i Europa.

- Kroatia er klar til å motta flyktninger og hjelpe dem dit de ønsker å dra, som selvfølgelig er Tyskland og Skandinavia, sa Milanovic til nasjonalforsamlingen onsdag.

Les hele saken her.

 

27 juli 2015 - Beslaglagte dokumenter viser at Tyrkia samarbeider med IS for å drepe kristne

Google oversettelse.

Du kan lese artikkelen her.

Hundrevis av dokumenter er beslaglagt, og de ​​avslører at Tyrkia mest definitivt har jobbet med ISIS i å drepe kristne. Ifølge rapporten:

Tyrkias plan for å invadere nabolandet Syria ble avdekket i fjor, da et hemmelig opptak ble lekket av en av de høyeste tjenestemenn. De diskuterte en plan om å lansere en militær aggresjon på Syria ved hjelp av væpnede terrorgruppen Den islamske staten Irak og Levanten (ISIS). Den lanserte invasjonen resulterte en aggresjon mot den armenske byen Kessab der 80 armenere ble massakrert som resultat.

Innspillingen viser at Erdogans regjering sto bak en enestående militær aggresjon mot Syria sist lørdag, da tyrkiske stridsvogner og artilleri avskallede syriske land for å gi et dekke for væpnede terrorgrupper til å innta Syria fra Tyrkia, som bevisene i opptakene viser er hinsides all tvil.

Erdoğan regjering planlegger en falsk flagg angrep for å bli henrettet av Den islamske staten Irak og Levanten (ISIS) mot der graven til Suleiman Shah i Syria er, for å rettferdiggjøre intervensjon av den tyrkiske hæren i Syria, derfor lager de en unnskyldning for å starte en krig .

Suleiman Shah var bestefar til Osman I, grunnleggeren av det osmanske riket, og ble begravet i Aleppo. Hans grav ble flyttet i 1973, men det gjenstår en tyrkisk Internasjonal enklave i Syria.

Innspillingen på tyrkisk er her (se transkripsjon nedenfor):

https://www.youtube.com/watch?v=FW423rCw1kc

En anonym YouTube-konto presenterer innspillingen som å være lagd av etterretningssjef Hakan Fidan som diskuterer med utenriksminister Ahmet Davutoğlu, Utenriksdepartementet statssekretær Feridun Sinirlioğlu, og Deputy Chief of Staff Yasar Guler og andre tjenestemenn i en mulig militær operasjon mot Syria og, om nødvendig, å skape en oppdiktede unnskyldning for å gjøre det, i koordinering mellom tyrkisk etterretning og terrorgrupper som er operative i Syria.

Shoebat.com hadde rapportert fra bakken den 22. mars, og før angrepene, som terroristgrupper trente i Orpha, Ghazi Antab og Antiokia for slik drift:

Tyrkia slåss egentlig ikke mot ISIL, uansett hva folk sier. ISIS er forsiden av terrorisme, og Tyrkia er den som trekker i trådene, og bare later som om de bekjemper terrorisme. '