Oppdratt av lesbiske mødre - nå tar hun knallhardt oppgjør med homoekteskap

FURORE: Heather Barwick har skapt furore med sin artikkel i The Federalist.

Artikkelen er hentet her.

Heather Barwicks foreldre skilte seg da hun var liten. Faren forlot henne og moren, og viste ingen interesse for datteren.

Moren flyttet sammen med en kvinne og sammen oppdro de Heather.

- Faren min forlot meg

Nå har Barwick, som skriver for den høyrekonservative nettsiden The Federalist, blitt en viral hit etter at hun i innlegget « Dear Gay Community: Your Kids Are Hurting»  skrev at hun etter mange år som talsperson for likekjønnede ekteskap nå er imot.

Barwick skriver at hun er svært glad i morens partner, og at de to ga henne en fin oppvekst og lærte henne å si hva hun mente. Likevel savnet hun en far, og spesielt den faren som ikke ville se henne.

«Min fars fravær skapte et stort hull i meg, og jeg lengtet hver dag etter en far. Jeg elsket min mors partner, men hun kunne aldri erstatte den faren jeg mistet», skriver Barwick.

Nå, som hun selv er gift med en mann og har barn, og hun ser ektemannens jobb med barna, mener hun at det er det eneste riktige at barn blir oppdratt av en mann og en kvinne. 

- Jeg sier ikke at dere ikke er fantastiske foreldre. Det kan dere være. Jeg hadde noen av de beste, skriver hun. Samtidig mener hun at det homofile og lesbiske samfunnet feier under teppet og ikke snakker med sine barn om savnet av en mor eller en far.

Barwick skriver at hun mener at barn som oppdras av to lesbiske eller homofile må få lov å si sin mening.

- Får ikke si hva vi mener

- Barn av skilte foreldre får lov til å si «mamma og pappa - jeg elsker dere - men skilsmissen ødela meg...Barn som er adopterte får lov å si at de har det vanskelig. Men barn av foreldre av samme kjønn har aldri blitt gitt en stemme, skriver hun.

Barwicks innlegg er gjengitt i en rekke aviser verden over, og er også blitt tatt til inntekt hos folk som støtter Dolce & Gabbana da de gikk ut og kalte barn av homofile og lesbiske «syntetiske»! eller katolske organisasjoner som Women of Grace.

Underskrev Dolce og Gabbana-opprop

Barwick er en av dem som har signert et brev til støtte for Dolce og Gabbana

I et intervju med det kristne magasinet The World, sier Barwick.

- Jeg kunne ikke gi slipp på faren min, jeg klarte ikke å velge å elske min mors partner som en mor. Det er en skjør balanse mellom det å si hva jeg mener og ære min mamma på samme tid, sier hun,

Men Heather Barwick møter også motstand.

The Huffington Post mener at Heather Barwick gjør feil i å legge skylden på gruppen homofile og lesbiske foreldre generelt.

- Det Heather Barwick skriver er ikke at hun savnet en far, men sin pappa, skriver blant annet artikkelforfatteren, og etterlyser hvorfor Barwick ikke ser at forhold der en mor og far er tilstede også hindrer en åpen dialog.

Også Salon.coms Mary Elizabeth Williams takker for at Barwick deler og er ærlig, men mener at hun tar feil.

 

8 identiske tvilling studie beviser at homosexualitet ikke er genetisk

Artikkelen er hentet her.

Utdrag fra OTToday: Åtte store studier av eneggede tvillinger i Australia, USA og Skandinavia i løpet av de siste to tiårene har alle kommet til samme konklusjon: homofile ble ikke født på den måten.

"Den beste gentikken spiller en mindre faktor," sier Dr. Neil Whitehead, PhD. Whitehead jobbet for New Zealand regjeringen som forsker i 24 år, og tilbrakte fire år og jobbet for FN og Det internasjonale atomenergibyrået. Nå nylig, jobber han som konsulent for japanske universiteter om effektene av stråling. Hans doktorgrad er i biokjemi og statistikk.

Eneggede tvillinger har samme gener eller DNA. De er oppfostret i like prenatale forhold. Hvis homofili skyldes genetikk eller prenatale forhold og en tvilling er homofil, skal co-twin også være homofil.

"Fordi de har identisk DNA, burde det være 100%," står det i Dr. Whitehead notater. Men studier viser noe annet. «Hvis en enegget tvilling homofile legning er sjansene at den andre også har det bare ca 11% for menn og 14% for kvinner."

Fordi eneggede tvillinger er alltid genetisk identiske, homofili kan ikke være genetisk diktert. "Ingen er født homofil," bemerker han. "De dominerende ting som skaper homofili i en enegget tvilling, og ikke i den andre må være etter fødsel faktorer."

De dominerende ting som skaper homofili i en enegget tvilling, og ikke i den andre må være faktorer etter fødselen.

Dr. Whitehead mener homofile tiltrekning (SSA) er forårsaket av "ukjente faktorer," ting som skjer med den ene tvillingen men ikke den andre, eller et personlig svar på en hendelse ved en av tvillingene, og ikke den andre.

For eksempel kan en tvilling ha eksponering mot pornografi eller seksuelle overgrep, men ikke den andre. En tvilling kan tolke og respondere til familien eller miljøet i klasserommet annerledes enn den andre. "Disse individuelle og idiosynkratiske reaksjoner på tilfeldige hendelser og på vanlige miljøfaktorer dominerer," sier han.

Det første meget store og pålitelig undersøkelse av identiske tvillinger ble utført i Australia i 1991, etterfulgt av et stort amerikansk undersøkelse i 1997. Deretter, Australia og USA gjennomførte flere doble undersøkelser i 2000, etterfulgt av flere studier i Skandinavia, ifølge Dr. Whitehead .

"Tvilling registrene er grunnlaget for moderne tvillingstudier. De er nå svært store, og finnes i mange land. En gigantisk europeisk tvillingregister med anslått 600.000 medlemmer er organisert, men en av de største i bruk er i Australia, med mer enn 25.000 tvillinger i systemet. "

En tvillingstudie blant ungdom viser enda svakere genetisk korrelasjon. I 2002 Bearman og Brueckner studerte titusenvis av unge studenter i USA Den homofile attraksjonen i samsvar mellom eneggede tvillinger var bare 7,7% for menn og 5,3% for kvinner-lavere enn 11% og 14% i den australske undersøkelsen som Bailey gjennomførte i 2000.

I identiske tvillingstudier, har Dr. Whitehead blitt slått av hvor flytende og foranderlig seksuell identitet kan være.

"Nøytrale akademiske undersøkelser viser at det er vesentlig endring. Omtrent halvparten av den homofile / bifile befolkning (i et ikke-terapeutisk miljø) beveger seg mot hetero over livsløpet. Ca 3% av den nåværende heterofile befolkningen mente bestemt seg seg å være homofil eller bifil. "

"Seksuell orientering er ikke satt i betong," bemerker han.

Enda mer oppsiktsvekkende, de fleste av endringene skjer uten rådgivning eller terapi. "Disse endringene er ikke terapeutisk fremkalt, men skjer" naturlig "i livet, noen svært raskt," Observerer Dr. Whitehead: "De fleste endringer i seksuell orientering er mot eksklusivt heteroseksualitet."

Antall mennesker som har skiftet mot heteroseksualitet er større enn dagens antall bifile og homofile kombinert. Med andre ord, ex-homofile er tallmessig overlegne faktiske homofile.

Les hele artikkelen her.

17 juli 2014 - En merklig tid

I 1994 var jeg med i en demonstrasjon mot partnerskapsloven. Noen av de som var med var Bjørn og Tove Refstad, tidligere homofile, men så frelst, og så ble de forelsket i hverandre. Nå gift som mann og kone. Gud gjorde noe unormalt til normalt. Han frelste først deres sjel, så ordnet han opp i det som var galt og rettet det ut. Ett mirakel.

De mente at partnerskapsloven var helt feil og vill skape mye ondt. Noe det også har gjort. Og da lovte de homofile at de ikke skulle kreve å kunne adoptere barn, noe de senere har fått gjort. Og ingen prater om barns rettigheter eller hvordan de føler å vokse opp i noe unormalt. Barna er de som får lide til syvende og sist.

Men så har hele samfunnet forandret seg temmelig radikalt siden ca år 2000. Ekte kristendom blir mer og mer forhatt og sett på som temmelig gammeldags og håpløst. Og Norge har gått i fronten for ugudelighet foran mange andre nasjoner. Andre nasjoner som holder seg til det "gamle" eller det som er normalt, får en avsky for Norske holdninger. Men de radikale får gjøre nesten som de vill i dette dårskapens land. 

Selv kronprinsessen støtter homofile og støtter surrogati. Og igjen, barna må lide for dette, og det er en verre behandling enn misshandling. Det er bedre å gi ett barn en klaps på rompa, så å lære de hva som er rett og galt, og lære de respekt for en autoritet. Men det blir man fort straffet for. Mens homofile som oppdrar barn, ødelegger barn, og Gud som har skapt barna, vill også sørge for at de som gjør sånn, vill måtte betale en pris for dette. Tross alt, så er det Hans barn som vi forvalter.

22 Jan 2015 - Kristen britisk dommer dømt til «om- skolering»

Den 68 år gamle fredsdommeren Richard Page, som er evangelikal kristen, har blitt dømt i landets høyeste domstol til å følge et én-dag-langt omskoleringskurs. Årsaken? Han mener at et barn har det best sammen med sin mor og far.

Artikkelen kan leses her.

Alternativet for dette spesifikke barnet er at du kunne bli plassert i fosterhjem hos et likekjønnet par.

Page satt i fjor sommer i et familierettstribunal for å vurdere hvorvidt et fosterbarn kunne bli adoptert av et homoseksuelt praktiserende par.

–Sammen med de andre dommerne stilte jeg spørsmål, blant annet om ikke barnet ville ha det bedre å vokse opp sammen med sin egen mor og far, når det engang skulle vokse opp og bli et menneske med normal seksuell funksjon. De andre dommerne var ikke enige med meg, sier Page.

Som om ikke det var nok klaget en av de andre dommerne. Saken ble vurdert og Page ble suspendert fra stillingen som dommer – og det ble anbefalt at han skulle sparkes fra stillingen som fredsdommer.

–De hevdet jeg hadde et lukket sinn fordi jeg var en kristen, sier Page og forteller videre at: –De hevdet at jeg ikke kunne fremme min kristne tro over rettighetene til likekjønnede par, og mente at jeg måte åpne meg opp. Men jeg er av den overbevisning at når man ber noen om å åpne sitt sinn, da er det dem selv som har et lukket sinn, sier fredsdommer Page.

Til sist grep Lordkansler og minister Chris Grayling inn og gav fredsdommeren ordre om en dags omskolering.

I en uttalelse står det: «Det ble oppdaget at mr. Page hadde blitt influert av sin religiøse tro og ikke av bevisene. Han burde derfor ha trukket seg fra saken».

Av Lars-Toralf Storstrand
22.01.2015 10:15

27 Nov 2013 - Sandberg: Barn «støpes til kopier» og blir «statens barn» i barnehage

Frp-nestleder Per Sandberg mener barn ensrettes og skades av lange dager barnehage. FOTO: Håvard Bjelland

Sandberg mener heldagsbarnehage gir økte utgifter til psykiatri

Barn som «settes bort» fra ettårsalder «mister sitt opphav, sin identitet, og sin trygghet», mener Per Sandberg, som kobler lang dag i barnehage og økte utgifter til psykiatri.

Artikkelen kan leses her.

- Det unike hos det enkelte barn files bort når barn «settes bort» i barnehage eller til dagmammaer allerede fra ettårsalderen, sier Frps nestleder Per Sandberg, som aldri har hatt egne barn i heldagsbarnehage.

Per Sandbergs omtale av partifeller fikk mye oppmerksomhet da han for to uker siden kom med egne memoarer. Men boken inneholder ikke bare karakteristikker av andre politikere, den rommer også kraftig kritikk av norsk barnehagepolitikk.

Det skjer i forlengelsen av at han i boken Mot min vilje roser sin egen hjemmeværende mor, og det han karakteriserer som «hennes overveldende morskjærlighet».

 

LES OGSÅ

- Vi må ikke glemme at vi skal representere vanlige mennesker

Det mener Pål Fredrik Mannsverk i Finnmark Frp.

– Det har senere alltid irritert meg, ikke minst i politikken, at det å være hjemmeværende på død og liv skal forbindes med noe negativt, skriver Sandberg, som kommer med følgende tirade om norske barns oppvekst i dagens Norge:

 Tilknytning og tilhørighet

«Studerer jeg dagens familier der barna «settes bort» i barnehager eller til dagmammaer allerede fra ettårsalderen, er jeg ikke forundret over at de mangler tilhørighet og tilknytning. Min påstand er at familien er gått i oppløsning, og at barn og unge støpes til kopier av hverandre. Det unike hos den enkelte barn files bort, de mister sitt opphav, sin identitet og sin trygghet. Jens Bjørneboe beskriver dette på en god måte i boken Jonas. «Statens barn» er blitt en realitet, og barnehagen, skolen, skolefritidsordningen og psykiatrien har overtatt foreldrenes rolle».

– Ja, dette mener jeg, sier han til Aftenposten, samtidig som han bedyrer at det ikke betyr at han er motstander av hverken barnehager eller dagmammaer.

– Men jeg tror mange hadde ønsket seg større pusterom.

Sandberg kritiserer både innholdet i barnehagene og hvilke det for at mange tilbringer så mye tid der.

Min påstand er at familien er gått i oppløsning, og at barn og unge støpes til kopier av hverandre

– Jeg nevner boken Jonas av Jens Bjørneboe, fordi han beskriver enhetsskolen og tegner et bilde av kvernen – staten – som putter alle fargerike barn inn og så kommer de ut som firkanter, sier han.

Psykiatri

Sandberg ser alle ressursene som brukes i barne- og ungdomspsykiatrien i sammenheng mellom barns lange dag i barnehage.

– Vi bruker enorme ressurser i etterkant når vi skal reparere noen konsekvenser. Jeg tillater meg å spørre hvorfor det er blitt slik, sier han og sier han tror dette skyldes at mange barn er for lite sammen med søsken og foreldre.

– Det tror jeg slår negativt ut. Alle mine barn har gått i barnehage, og jeg har også brukt dagmamma. Men ingen av mine barn har gått i barnehage på heltid, sier han og legger til at selv om familien betalte for en fulldagsplass for minstemann Jakob, organiserte de seg slik at han oppholdt seg der i kortere tid.

– Dette er ikke ment som noen kritikk av foreldre og familier, men noen tanker jeg gjør meg hele tiden. Det handler om bruk av penger til barne- og ungdomspsykiatrien og barnevernet. Vi ser i altfor liten grad på hvorfor vi bruke så mye penger på dette.

– Du mener altså det skyldes at man splitter foreldre og barn og sender barn i barnehage på heltid?

- Ja, sier Per Sandberg.

Horne uenig

Frp sitter nå med hånden på rattet i familiepolitikken. Barn- likestillings og inkluderingsminister Solveig Horne (Frp) vil ikke karakterisere innholdet i Per Sandbergs bok, men gir indirekte uttrykk for at hun ikke deler alle synspunktene hans.

 

LES OGSÅ

Horne: - Hjemmeværende blir diskriminert

Blir diskriminert av dem som er "politisk korrekte", mener den nybakte familiestatsråden.

– Han får stå for det han skriver. Mitt mål er ikke å snakke ned dem som velger barnehage, sier barne-, likestilling- og inkluderingsminister Solveig Horne, som i Stortingets finansdebatt i tirsdag la stor vekt på at H/Frp-regjeringen gir flere foreldre mer fleksibilitet og økt mulighet til å være sammen med egne barn.

 – Mitt poeng er å gi anerkjennelse til dem som velger annerledes, sier hun og sikter til kvinner som ikke velger «en A4-løsning», men velger å passe egne barn fremfor å sende dem i barnehage.

Ikke ensretting

– Foregår det ensretting i norske barnehager?

– Nei, sier hun og legger til at hun er glad for den høye barnehagedekningen og barnehageforliket.

Barnehageforliket ble inngått for ti år siden og har ført til en vekst i antall barnehager og til nedsatt pris.

– I Norge er vi i en unik situasjon ved at vi har mange typer barnehager, sier hun og nevner både friluftsbarnehager og familiebarnehager.

– Selv har jeg hatt yrkesaktiv mor uten å ha tatt skade av det, sier hun og legger til at dersom barn får problemer er årsakene «mer komplekse enn å gi barnehagene skylden».

17 juli 2014 - – Min biologiske mor fikk 10.000 dollar for å føde meg

BRUDD: Jessica­ Kern har ikke lenger noe med sin oppvekstfamilie å gjøre.


Artikkelen er hentet her.

SURROGATI 

Mange surrogatibarn er nå blitt voksne, og frustrasjonen over måten de er blitt til på har blitt mer synlig. – Det er en skam, skriver amerikanske Brian.

– Nå begynner surrogatibarna å si fra, skriver Kajsa Ekis Ekman i en lederartikkel i den svenske avisa Dagens ETC.

– Det har tatt lang tid, men nå har det skjedd: Barna som er født gjennom surrogatmoderskap har begynt å snakke, skriver hun og viser til flere spesifikke tilfeller.

Tier ikke

Bakgrunnen er at mange amerikanske surrogatibarn har rukket å bli voksne – og de tier ikke.

Foreningene Anonymous Us og Donor Children formidler historier som ifølge Ekman tegner helt andre virkelighetsbilder enn de rosenrøde variantene de fleste medier har malt siden surrogati ble introdusert på 1970-tallet.

Flere surrogatibarn starter også blogger og starter ulike former for kampanjer for å sette søkelys på de skjebnene som finnes.

Brian, som ikke oppgir sitt etternavn, skriver på bloggen Son of a Surrogate:

– Det kjennes som jeg var kjøpt og solgt. Dere kan bruke de fine ordene dere vil, men jeg er sint! Ja, jeg føler meg lurt. Jeg mener at hverken min mor eller mine adoptivforeldre tenkte på meg og mine følelser da de inngikk avtalen. De er alle sammen gode mennesker, men de stoppet ikke opp for å tenke. Det er en skam, skriver han.

– Kjøpt og solgt

32-årige Jessica Kern skriver noe tilsvarende på bloggen The Other Side of Surrogacy og sier tydelig at hun opplever at hun er blitt behandlet som en vare – av sin biologiske mor.

– Du kan late som om surrogatibarnet ikke er ditt barn, og du kan si at barnet er en gave og at du donerte bort et egg. Men sannheten er at du inngikk en kontrakt om å lage et barn og å gi fra deg foreldrerette til ditt eget kjøtt og blod. Jeg bryr meg ikke om at du mener at jeg ikke er ditt barn. Hva med hva jeg mener? Kanskje jeg bare vet at jeg er barnet ditt. Når du gir fra deg noe for penger, blir det en vare, skriver Kern.

Hun erklærer seg som tilhenger av et forbud mot alle former for surrogati.

– Ville jeg valgt en slik skjebne for meg selv, at den eneste grunnen til at jeg finnes, er en velfylt bankkonto? Da jeg var 17 år, fikk jeg vite at min biologiske mor fikk 10.000 dollar for å føde meg og gi meg bort. Jeg ble helt ødelagt, skriver Kern.

Hun karakteriserer det som nedverdigende at hun er et resultat av en forretningsavtale. Nå har hun tatt et svært drastisk skritt og kuttet båndene til familien hun vokste opp i. Det samme har hun gjort overfor sin biologiske mor.

– Liknende historier er vanlige, skriver Kajsa Ekis Ekman i sin artikkel.

Debatt om kvinnene

Ekman kritiserer at den offentlige debatten om surrogati ensidig har fått lov til å handle om kvinnene, ikke om barna. Hun påpeker at det finnes lite forskning som avdekker hvordan surrogatibarn har det.

– Dette er bare en av de merkverdigheter som karakteriserer surrogatidebatten på tross av at hele poenget med surrogati er å skaffe seg barn, skriver hun.

Ekman mener det råder en stemning som sier at alle er nødt til å ha et barn som genetisk er deres eget, men at få ser ut til å bry seg om hva barnet kunne komme til å mene om saken.

– Det kan komme av at frivillighet er det fremste argumentet som brukes av dem som gjør seg til talsmenn for surrogati, og man kan ikke få noe svar på dette fra barnet. Det har aldri valgt å bli til gjennom en økonomisk transaksjon. Eller så er det slik at barnet blir sett på som en vare som ikke kan snakke.

Nyresalg forbudt

I avisen New York Times påpeker Kern at hun ikke har lov til å selge en nyre for å oppnå fortjeneste.

– Men du kan kjøpe et egg eller et barn. De fleste avveininger når det gjelder surrogati, handler om de voksne og hva de vil. Ofte er ikke deres ønsker det som er best for barnet, mener hun.

– Adopter i stedet

Kern understreker på sin blogg sin sympati med mennesker som sliter med å få barn.

– Men som jeg har skrevet mange ganger på min blogg, vær så snill å se på muligheten for tradisjonell adopsjon i stedet, eller bli fosterforeldre. Barn er ikke en menneskerett, de er en velsignelse. Når budskapet blir at vi har rett til å få barn, nedvurderer vi rettighetene surrogatibarn har til å kjenne sitt biologiske opphav. Ett menneskes rettighet må aldri frata et annet menneske dets rettigheter, skriver Kern.

I kjølvannet av surrogatien er det ikke bare barn som bryter med sine oppvekstfamilier. Det motsatte skjer også. På nettsiden Anonymous Us forteller et surrogatibarn sin opprørende historie.

– Mine foreldre har forlatt meg fordi jeg ikke kunne uttrykke noe annet enn uforbeholden kjærlighet og takk over det faktum at jeg var ønsket. Det er en stor sak for dem. De bruker hver eneste anledning til å fortelle meg hvor velkommen jeg var og at jeg ikke har satt tilstrekkelig pris på dette. Jeg føler meg ensom. Jeg har ingen.

– Nå kommer historiene fra barna. Lytt til dem. Og kom ikke og si at dere ikke visste, skriver Kajsa Ekis Ekman.

 

2 August 2014 - Australsk par forlot surrogatbarn med Downs syndrom

Innsamlingsaksjonen «Hope for Gammy» har så langt samlet inn over 700 000 kroner for Gammy og hans surrogatmor.FOTO: Hope for Gammy

 

Gutten kjemper nå for livet sitt på sykehus. Surrogatmoren har ikke råd til å betale for den livsvikte behandlingen.

Artikkelen kan leses her.

Australia er i sjokk etter at et australsk par forlot et barn hos sin surrogatmor da det viste seg at han hadde Downs syndrom og en livstruende hjertesykdom.

Nå står guttens liv i fare; den fattige surrogatmoren fra Thailand har ikke råd til å betale for behandling, skriver The Sydney Morning Herald.

Beholdt den friske tvillingen

Det australske paret var ikke i stand til å få barn selv og valgte å bruke en surrogatmor. Den 21 år gamle thailandske surrogatmoren, Pattharamon Janbua, ble gravid med tvillinger.

Da testene etter fire måneder viste at en av tvillingene hadde Downs syndrom, ba paret surrogatmoren om å ta abort. Men Janbua, som er buddhist, nektet.

Da tvillingene ble født i Bangkok tok paret med seg guttens søster, som ble født frisk. Gutten, som heter Gammy, nektet de å ta med seg.

– Kommer ikke til å klare seg

Fredag ble Gammy hastet til sykehus med en alvorlig lungeinfeksjon, melderThe Sydney Morning Herald.

– Jeg tror ikke gutten kommer til å klare seg, sier surrogatmoren til den thailandske avisen Thai Rath.

Samtidig fortalte hun at hun ikke hadde råd til å betale sykehuset for den nødvendige behandlingen.

En innsamlingsaksjon, kalt «Hope for Gammy», for babyen og hans mor ble satt igang for en uke siden på nettet.

Etter at saken ble kjent av thailandske medier har donasjonene strømmet inn, og innsamlingsaksjonen har så langt samlet inn over 700 000 kroner.

Strammer inn

Statsminister i Australia kaller historien «utrolig trist».

– Dette illustrerer noen av fallgrubene involvert i denne bransjen, sier han til australske medier.

Australske myndigheter etterforsker nå saken, og thailandske helsemyndigheter strammer inn reglene for surrogat-bransjen.

Denne uken erklærte de at bruken av surrogatmødre kun er lovlig mellom et gift par som er ute av stand til å få barn og en slektning av paret, skriverThe Herald Sun.

– Ikke rot dere inn i bransjen

– Pengene jeg ble tilbudt var mye penger for meg, forteller surrogatmoren, Pattharamon Janbua til thailandske medier.

Paret skal ha betalt Janbua om lag 68 000 kroner for at hun skulle stille opp som surrogatmor. Da det ble oppdaget at hun skulle ha tvillinger lovet surrogat-byrået henne ytterligere 9 600 kroner.

– For de pengene kan vi for det første utdanne barna våre, og for det andre, betale tilbake gjelden vår, sier hun.

– Jeg ønsker å fortelle thalandske kvinner: ikke rot dere inn i denne bransjen. Ikke tro det bare handler om penger. Ingen hjelper deg hvis noe går galt og babyen vil bli forlatt av samfunnet, slik at vi sitter igjen med ansvaret.