- Jesus har satt meg fri og helbredet alle sår

Artikkelen kan leses her.

Det er vanskelig å se på 32-åringens vakre ansikt i dag at hun har lagt et voldsomt liv med overgrepsproblematikk, tung rus og kriminalitet bak seg. Hun er et levende bevis på at ingenting
er umulig for Gud. 

Misbrukt som barn

- Jeg ble født i USA. Far var gift med en annen dame. Jeg var to år da jeg og mor flyttet
hjem til Norge, begynner Ivey. Fra hun var fire år vokste hun opp hos mor og bestemor på Ellingsøy ved Ålesund.

 - Det var da min mor traff stefaren min, som var narkoman, at alt det vonde begynte å skje, fortsetter hun. Tanya Eline har fire halvsøstre som moren fikk med ham.

- Det var ofte mye bråk og krangling hjemme. Mor hadde mer enn nok med å ta seg av lillesøstrene mine og sin narkomane mann. Hun hadde liten tid til meg. Mor visste nok ikke helt hva som foregikk, men jeg tror hun må ha hatt en mistanke, mener Ivey. For fra hun var litt over to år til hun var 26 år ble Tanya Eline Ivey utsatt for stadige seksuelle overgrep. 

- Det var hele 13 overgrepssaker. Gjerningsmennene var i både fra familien og ukjente.
Noen av sakene kom for retten, men hun vil ikke detaljere det mer, sier hun.

Ruste seg som 11-åring

Tanya Eline Ivey husker godt hvorfor hun ruset første gang  da hun bare var 11 år.

- Jeg hadde det veldig vondt. Jeg prøvde å holde det skjult ved å bli innesluttet og heltapatisk. Noen trodde til og med at jeg var «evneveik», sier hun. Det gikk generelt dårlig på skolen. Men hun gjorde det bra i de kreative fagene.

- Jeg skulket ofte. Diktet opp at jeg hadde vondt i hodet. Jeg begynte på videregående.Første året gikk det ganske bra, men så falt jeg tilbake til rusen. Jeg ruset meg i til sammen 11 år i løpet av ungdomstiden. Aller verst var det fra jeg var 16 til jeg fylte 26 år, sier Ivey. Hun var ensom, alene og sov lite. For å holde seg våken, ruset hun seg på masse amfetamin. Hun har iløpet av disse årene misbrukt de fleste narkotiske stoffer.

 I fengsel for ran

 - For å finansiere misbruket, solgte jeg stoff. Jeg var egentlig smart, så jeg unngikk å bli tatt av politiet. En gang ble jeg pågrepet, men de fant bare mindre mengder på meg. Men en gang begikk jeg ran for å skaffe penger til eget forbruk. Det var i 2002. Jeg fikk en fengselsdom på ti måneder, men slapp ut tidligere på grunn av god oppførsel, forteller hun. Tanya Eline Ivey skulle gjerne vist foto av hvordan hun så ut den gang. Hun veide bare 32 kilo.

 - Alle blodårene var fulle av nålestikk. Flere ganger ble jeg hentet med ambulanse og var så å si død. Sykehuspersonell sa at om jeg fortsatte, ville jeg dø av hjerneblødning eller hjertestans, forteller hun. Hun var til slutt bare en skygge av seg selv og så svak at hun på det verste måtte ha

en miljøarbeider til å kjøre seg om hun måtte ut. - Og jeg var psykisk ødelagt. Slet med angst og fortvilelse, minnes Tanya Eline. Hun ble nærmest tvangssendt til Evangelisenteret. Kom først til Åsen i Kristiansand, hvor hun var et halvt års tid. Deretter til Hopen Evangelisenter i Florø. Det var i 2004.

Sa ja til Jesus

Det var da hun bestemte seg for at hun måtte endre livet sitt.

- Jeg ville ta imot Jesus på ny, for jeg har alltid hatt Herren med meg. Mor var ikke kristen
på det tidspunktet, men bestemor var kristen. Hun har alltid vært min styrke og støttet meg. Jeg husker at hun satt ved sengen min og bad aftenbønn da jeg var liten. Da jeg var seks-syv år, lærte hun meg mange fine kristne sanger. Så helt fra jeg var bitte liten lærte jeg å søke tilflukt hos Herren. Selv den tiden jeg ruset meg som verst, ba jeg alltid om beskyttelse da jeg dro ut. Og jeg hadde Bibelen med og leste i den, forteller Ivey. Etter at hun omvendte seg til Jesus, gikk det bra en stund. Hun gikk på skole og utdannet seg til møbelsnekker. - Så kom traumene! Men så mange år med rus, kriminalitet og ikke minst serien med seksuelle overgrep hadde satt sine spor i den
unge jenta. Med full kraft innhentet traumene henne, for livshistorien var så tøff at hun ikke våget å prate med noen om alt det hun hadde opplevd.

- Det ble for vanskelig. Jeg rømte fra Evangelisenteret og begynte å ruse meg igjen. I 2006 ruset jeg meg tungt igjen. Jeg ble sendt til flere behandlinger, var en kort tid i fengsel, innlagt på psykiatriske klinikker og var innom Veksthuset i Molde.

- Men min historie var for tøff for hjelpeapparatet, så jeg ble forkastet. De kunne ikke hjelpe meg. Det ble stadig verre, og i noen måneder bodde jeg ute på gata, forteller Tanya Eline Ivey 

Ropte til Gud

I april 2006 ble hun enda en gang utsatt for en voldtekt.

- Det var da jeg bestemte meg for at jeg aldri mer skulle oppleve å ha det så vondt. I løpet av tre dager klarte jeg å kutte ned stoffmisbruket. Den 19. april 2006 ropte jeg til Gud av full hals «Hjelp meg!». Og jeg lovde å være lydhør og gjøre alt Han ba meg om og følge Ham fra nå av. Og det ble dagen jeg ved Guds hjelp kuttet ut stoff, og Jesus kom for fullt inn i livet mitt, sier Tanya Eline Ivey som har vært rusfri siden.

Men det skulle bli en lang og tung vei hun måtte gå for å bli helt fri.

- Flere ganger ble jeg tvangsinnlagt på psykiatrisk av mor og søster. Jeg var psykotisk. men på en underlig måte hadde jeg full visshet om at Jesus var med meg. Uten at jeg var helt klar over det, fastet og bad jeg i tre døgn mens jeg var innlagt på psykiatrisk. Da slapp sykdommen taket, og jeg kom til meg selv, sier hun. Mor hadde blitt herlig frelst på det tidspunktet.

Besatt av åndsmakter

- Etter alt jeg hadde vært borti gjennom flere år, hadde jeg åpnet opp dører for åndsmakter som begynte å manifestere seg, sier Tanya. Hun bodde hos moren, som ba og ba og til tider måtte ligge oppå datteren flere netter når åndsmaktene rev og slet i henne.

- Mor ringte til pastorer i flere menigheter for å få hjelp til å drive åndsmaktene ut, men hun ble ikke trodd. I Norge er ikke dette vanlig, mener Ivey. Til slutt slapp likevel alt det onde taket. Det er nå tre år siden.

Gjenopprettet av Jesus

- Gud har på mirakuløst vis gjenopprettet meg og leget alle sår. Jeg har opplevd en indre helbredelse og har blitt satt i stand til en profetisk tjeneste, som er min nådegave.
Min mor og hennes venninner har en husgruppe hjemme hos oss. Det var der det kom et budskap i tunger som mor tolket, og nådegaven ble utløst, forteller Tanya Eline Ivey. Hun forteller at Gud også har gjenopprettet hele familien; også stesøstrene som lå under for rus.

- Stefar er nå på Evangeliesentret og er løst og frelst og kommer ut nå i desember.
Lillesøster på 23 år er inne i en prosess og også snart fri, sier hun glad.

Egen bedrift

På toppen av det hele har Tanya Eline Ivey stiftet egen bedrift og har fått masse arbeid
og kunder, særlig fra Oslo, Ålesund og Bergen. Bedriften er et lite trykkeri som hun startet i august 08. Hun jobbet først i et trykkeri som gikk konkurs og startet for seg selv i de samme lokalene.

 

- Trykkeriet jeg startet, er verdibasert. Jeg støtter Israel, jeg jobber opp i mot å kunne trykke og designe klær med bibelske motiv, samt motiv med håp, humor og glede. Dette er i motsetning til verdens dødningsymboler. Jeg har også i regi av bedriften begynt med rusforebyggende tiltak i skolen, der jeg forteller min historie før jeg traff Jesus og hvilke velsignelser som har fulgt i etterkant, sier hun. Hun ønsker at bedriften hennes, «Power Print», skal være som et «fyrtårn i mørke».

Mangler penger

Hun hevder hun har blitt stanset av janteloven enn en gang. Igjen skulle fortiden hennes bli en bremsekloss. Tanya Eline Ivey fikk nei fra alle banker da hun ba om 150.000 kroner i lån for å bygge bedriften sin videre opp.

- Jeg har jo ingen sikkerhet  og skylder dertil en masse penger, sier hun. Derfor er hun nå ganske fastlåst, og må skaffe middler på annen måte. Hun sier at Gud likevel har åpnet nye dører. Så inntil videre har Ivey jobb som kantinemedarbeider.

 - Og jeg forresten holder også på å planlegge min første kunstutstilling med akrylbilder. Det er profetiske motiver, ledet av Guds Ånd. Utstillingen blir her i Ålesund over nyttår, forteller hun.

Tanya Eline Ivey vet hvorfor hun har klart å legge alt det vonde bak seg og komme videre. Før slet hun med bitterhet, nag og vonde assosiasjoner. Ikke-kristne har vanskelig for å forstå at det er mulig å bli satt fri og bli så totalt gjenopprettet.

- Nøkkelen er tilgivelse. Jeg har tilgitt alle som har gjort meg vondt. Nå kan jeg snakke om livet mitt uten at det plager og forfølger meg. Jeg har klart å sette en strek over alt det vonde som har skjedd. Men det hadde jeg ikke greid uten Jesus.

Derek Prince drev 9-10 demoner ut av en kvinne

Stephen Mansfield beskriver hvordan Derek Prince drev 9-10 demoner ut av en kvinne:

"En lokal baptistpastor, som knapt kjente Derek, ringte en dag til ham og sa:

-Herren har vist meg at du må betjene en kvinne i min menighet og utfri henne.

Derek var ikke sikker på hva pastoren ønsket, og mens han fremdeles sto i telefonen, ba han ganske kort: "Herre, er dette fra deg?" Han følte at svaret var 'ja', og fortalte baptiskpastoren at han ønsket å treffe kvinnen. De gjorde deretter en avtale.

Da pastoren ankom sammen med kvinnen, syntes Derek at hun virket som en ganske vanlig amerikansk husmor. Pastoren begynte øyeblikkelig å forklare:

-Denne kvinnen er allerede utfridd fra en 'nikotinånd', men det er flere demoner som må komme ut.

Derek var sjokkert over at en baptist ville uttrykke seg på den måten, men han samtykket i å stå sammen med denne mannen for å drive demoner ut av kvinnen. De gikk inn på Dereks kontor, og alle tre begynte å be om utfrielse.

Baptistpastoren tok ledelsen. Han skrek med høy stemme og befalte åndsmaktene å forsvinne. Det virket som om han trodde at jo høyere han skrek, desto mer kraft hadde han. Det viste seg ikke å stemme. Etter bare en kort stund var han helt utmattet, og kvinnen var uforandret.

Så tok Derek over. Han vendte seg mot kvinnen og begynte å tale til hennes ånd.

-I Herren Jesu Kristi navn, hva er ditt navn?, befalte han.

Plutselig kom en kraftig, maskulin stemme ut av hennes munn, som ganske enkelt sa:

-Hat.

Straks Deret hørte ordet, betraktet han kvinnens ansikt og så det mest perfekte ansiktsuttrykket av hat han noen gang hadde sett eller kunnet forestille seg. Så talte ånden i kvinnen nok en gang:

-Hat, sa den, -og jeg kommer ikke ut. Jeg har bodd her i 25 år, og jeg kommer ikke ut.

Derek visste at ånder ofte setter seg til motverge med frykt og trusler. Han hadde så mye erfaring i å kaste ut demoner at slik taktikk ikke bet på ham. Derek stod vendt mot kvinnen og følte at hans sjel ble fylt med en styrke han sjelden hadde kjent. Han befalte ånden å forlate henne. Den nektet, men Derek mistet ikke motet. Han og den andre pastoren ba, leste fra Skriften og beordret ånden å forsvinne. Plutselig tok kvinnen strupetak på seg selv og forsøkte å kvele seg. Derek og den andre mannen visste at ånden brukte kvinnens egen kropp mot henne, og de begynte å befale ånden om å slippe taket, samtidig som de fysisk dro kvinnens hender bort fra halsen deres.

Til slutt flyktet ånden, og kvinnen kunne slappe av. Kampen hadde gjort henne utmattet, og kroppen hennes utstrålte en forbløffende varme. De to pastorene følte imidlertid at det var mer som skulle gjøres, og de begynte straks å befale åndsmaktene i kvinnen å si hva de hette og forsvinne. En utroskaps ånd sa navnet sitt og flyktet på Dereks kommando. Seks eller syv andre ånder sa navnene sine og forsvant. En av dem identifiserte seg som dødens ånd.

Da arbeidet var gjort, så Derek på kvinnen og forstod at hun var forvandlet. Hennes ansikt var forandret, og det virket som om hennes skikkelse hadde fått en mild glød som ikke hadde vært der tidligere. Hun var fri, og alle la merke til det (Mansfield, 2007, s. 205-206 )."

 

Kilde: Mansfield, Stephen. (2007). Derek Prince. En biografi. Loddefjord, Bergen: Derek Prince Ministries - Norge.

Bibelske vittnesbyrd om befrielse

Hva Bibelen sier om utdrivelse av demoner, er tema for denne undervisningen.

 

 Matteus 7, 21


"Ikke alle som sier til Meg: "Herre, Herre," skal komme inn i himlenes rike, men den som gjør Min himmelske Fars vilje. Mange skal si til Meg på den dag: "Herre, Herre, har vi ikke profetert i Ditt navn, drevet ut demoner i Ditt navn og gjort mange kraftige gjerninger i Ditt navn?" Men da skal Jeg bekjenne for dem: "Jeg har aldri kjent dere. Gå bort fra Meg, dere som driver med lovløshet!" Jesus


 

Lukas 11, 14-26


Han (Jesus) drev ut en demon som var stum. Da demonen hadde fart ut, skjedde det at den stumme talte. Og folkemengden undret seg. Men noen av dem sa: "Han driver ut demoner ved Beelsebub, demonenes hersker." Andre som fristet Ham, krevde et tegn fra Himmelen av Ham. Men Han kjente tankene deres og sa til dem: "Hvert rike som kommer i strid med seg selv, blir lagt øde, og husfolk som er i strid med husfolk, faller. Hvis også Satan er kommet i strid med seg selv, hvordan kan da hans rike bli stående? For dere sier at Jeg driver ut demoner ved Beelsebub. Hvis Jeg driver ut demoner ved Beelsebub, ved hvem er det da deres sønner driver dem ut? Derfor skal de være deres dommere. Men hvis Jeg driver ut demoner med Guds finger, da er sannelig Guds rike kommet til dere. Når en sterk mann, fullt bevæpnet, vokter sin egen gård, vil hans eiendom få være i fred. Men når en som er sterkere enn ham, kommer over ham og overvinner ham, tar han fra ham hele den rustningen som han stolte på, og deler ut byttet hans. Den som ikke er med Meg, er imot Meg, og den som ikke samler med Meg, han sprer. Når en uren ånd er fart ut av et menneske, drar den gjennom tørre steder og søker hvile. Og finner den ingen, sier den: Jeg vil vende tilbake til mitt hus som jeg fór ut av. Og når den kommer dit, finner den det feiet og pyntet. Så går den bort og tar med seg sju andre ånder, mer onde enn den selv, og de drar inn og bor der. Og for det mennesket er det siste verre enn det første." Jesus Kristus 

Lukas 4, 31-37


Så kom Han ned til Kapernaum, en by i Galilea, og der underviste Han dem på sabbatene. Og de ble forundret over Hans lære, for Hans ord hadde myndighet. I synagogen var det et menneske som var besatt av en uren demons ånd. Og han skrek opp med høy røst og sa: ”La oss være! Hva har vi med Deg å gjøre, Jesus fra Nasaret? Er Du kommet for å ødelegge oss? Jeg vet hvem Du er – Guds Hellige!” Men Jesus truet ham og sa: ”Vær stille og kom ut av ham!” Og da demonen hadde kastet ham ned midt iblant dem, kom den ut av ham. Og den skadet ham ikke. Da ble de alle forundret og talte med hverandre og sa: ”Hva er dette for et ord? For med myndighet og kraft befaler Han de urene åndene, og de kommer ut.” Og ryktet om Ham spredte seg ut til hvert sted i hele distriktet omkring.

Markus 6, 12-13


Så gikk de ut og forkynte at folk skulle omvende seg. Og de drev ut mange demoner, mange som var syke salvet de med olje, og de helbredet dem.

 

Matteus 17, 14-21


Og da Han var kommet fram til folkemengden, kom en mann til Ham, knelte for Ham og sa: "Herre, miskunn Deg over min sønn, for han plages av månesyke og lider meget. For han faller ofte i ilden og ofte i vannet. Derfor tok jeg ham med til disiplene Dine, men de kunne ikke gjøre ham frisk." Da svarte Jesus og sa: "Du vantro og vrange slekt! Hvor lenge skal Jeg holde ut med dere? Før ham hit til Meg." Og Jesus truet demonen, og den kom ut av ham. Og barnet var friskt fra samme time. Da kom disiplene til Jesus mens de var for seg selv, og sa: "Hvorfor kunne ikke vi drive den ut?" Jesus sa til dem: "På grunn av deres vantro. For sannelig sier Jeg dere: Hvis dere har tro som et sennepsfrø, kan dere si til dette fjellet: Flytt deg herfra til dit! Og det skal flytte seg. Og ingenting skal være umulig for dere. Men dette slaget farer ikke ut uten ved bønn og faste."


Apostlenes gjerninger 19, 13-16

Noen av de omreisende jødiske demonutdriverne begynte da selv å påkalle Herren Jesu navn over dem som hadde onde ånder. De sa: "Vi driver dere ut ved den Jesus som Paulus forkynner." Det var sju sønner av Skvevas, en jødisk yppersteprest, som gjorde dette. Og den onde ånden svarte og sa: "Jesus kjenner jeg, og Paulus vet jeg hvem er, men hvem er dere?" Mannen som den onde ånden var i, fór da på dem, og fikk makten over dem, slik at de flyktet nakne og sårede ut av huset.

Matteus 10, 8

”Helbred syke, rens spedalske, vekk opp døde, driv ut demoner!"Jesus Kristus


Matteus 9, 32-33


Da de gikk ut, se, da førte de til Ham et menneske som var stum og demonbesatt. Og etter at demonen var drevet ut, talte den stumme. Og folkemengden undret seg og sa: "Slikt har aldri vært sett i Israel!"

 

Matteus 8, 28-32

 

Da Han hadde kommet til den andre siden, til Gergesener-landet, var det to demonbesatte menn som møtte Ham. De kom ut fra gravene og var svært voldelige, slik at ingen kunne gå forbi den veien. Og se, de ropte og sa: "Hva har vi med Deg å gjøre, Jesus, Du Guds Sønn? Er Du kommet hit for å pine oss før tiden?" Et langt stykke fra dem var det en stor flokk griser som gikk og beitet. Så bønnfalt demonene Ham og sa: "Hvis Du driver oss ut, så la oss fare inn i griseflokken." Og Han sa til dem: "Far av sted!" Og da de var kommet ut, fór de inn i griseflokken. Og se, hele griseflokken sprang i stor fart nedover et bratt stup og ut i sjøen. Og de døde i vannet.


Matteus 12, 22-32

Da ble det ført til Ham en som var demonbesatt og som var blind og stum. Og Han helbredet ham, slik at den blinde og stumme både kunne tale og se. Og hele folkemengden ble forundret og sa: "Kanskje dette er Davids Sønn?" Da fariseerne hørte det, sa de: "Han driver ikke ut demoner uten ved Beelsebub, demonenes hersker." Men Jesus kjente tankene deres, og Han sa til dem: "Hvert rike som er i strid med seg selv, blir ødelagt, og hver by eller hvert hus som er i strid med seg selv, kan ikke bli stående. Hvis Satan driver ut Satan, er han kommet i strid med seg selv. Hvordan kan da riket hans bli stående? Og hvis Jeg driver ut demoner ved Beelsebub, ved hvem er det da deres sønner driver dem ut? Derfor skal de være deres dommere. Men hvis Jeg driver ut demonene ved Guds Ånd, sannelig, da er Guds rike kommet til dere. Eller hvordan kan en gå inn i huset til den sterke og plyndre hans gods, hvis en ikke først binder den sterke? Da først kan en plyndre hans hus. Den som ikke er med Meg, er imot Meg. Og den som ikke samler med Meg, sprer. Derfor sier Jeg dere: Hver synd og bespottelse skal menneskene bli tilgitt, men spott mot Ånden skal ikke menneskene bli tilgitt. Den som taler et ord mot Menneskesønnen, får det tilgitt. Men den som taler imot Den Hellige Ånd, skal ikke få det tilgitt, verken i denne tidsalder eller i den kommende." Jesus Kristus

 

Markus 16, 17

 

Og Han sa til dem: "Gå ut i all verden og forkynn evangeliet for hele skapningen. Den som tror og blir døpt, skal bli frelst, men den som ikke tror, skal bli fordømt. Og disse tegn skal følge dem som tror: "I Mitt navn skal de drive ut demoner, de skal tale med nye tunger, de skal ta opp slanger, og hvis de drikker noe dødelig, skal det slett ikke skade dem. De skal legge hendene på syke, og de skal bli friske." Jesus Kristus

 

Lukas 8, 49-50


Da svarte Johannes og sa: "Mester, vi så en som drev ut demoner i Ditt navn, og vi ville hindre ham i å gjøre det, siden han ikke er i følge med oss." Men Jesus sa til ham: "Dere skal ikke hindre ham, for den som ikke er mot oss, er for oss."


Markus 9, 14-29

Og da Han kom til disiplene, så Han en stor folkemengde rundt dem og noen skriftlærde som diskuterte med dem. Med det samme de så Ham, ble hele folket meget forundret, og de løp mot Ham og hilste Ham. Og Han spurte de skriftlærde: "Hva er det dere diskuterer med dem?" Da svarte en i flokken og sa: "Mester, jeg tok med min sønn til Deg. Han har en stum ånd. Og hvor som helst den griper tak i ham, kaster den ham ned. Han fråder om munnen, skjærer tenner og blir helt stiv. Derfor spurte jeg disiplene Dine om de kunne drive den ut, men de klarte det ikke." Han svarte ham og sa: "Du vantro slekt, hvor lenge skal Jeg være hos dere? Hvor lenge skal Jeg bære over med dere? Før ham til Meg!" Da førte de gutten til Ham. Da ånden så Ham, rev den straks i ham. Han falt til jorden, og veltet seg, og han frådet om munnen. Då spurte Jesus hans far: "Hvor lenge har han hatt det slik?" Og han sa: "Fra barndommen. Og ofte har den kastet ham både i ild og i vann for å ødelegge ham. Men hvis Du makter å gjøre noe, så ha barmhjertighet med oss og hjelp oss!" Jesus sa til ham: "Hvis du kan tro; alt er mulig for den som tror." Barnets far satte straks i å rope, og sa med tårer: "Herre, jeg tror. Hjelp min vantro!" Da Jesus så at folket kom løpende og samlet seg, refset Han den urene ånden og sa til den: "Døve og stumme ånd, Jeg befaler deg: Far ut av ham og far ikke mer inn i ham!" Da skrek ånden og rev kraftig i ham og fór ut av ham. Og han ble som død, så mange sa: "Han er død." Men Jesus tok ham ved hånden og reiste ham opp, og han sto opp. Og da Han var kommet inn i huset og de var alene, kom disiplene Hans og spurte Ham: "Hvorfor kunne ikke vi drive den ut?" Og Han sa til dem: "Dette slaget kan bare drives ut ved bønn og faste."


Markus 1, 23-28

 

Det var en mann som hadde en uren ånd i synagogen deres. Han skrek og sa: "La oss være! Hva har vi med Deg å gjøre, Jesus fra Nasaret? Er Du kommet for å ødelegge oss? Jeg vet hvem Du er - Guds hellige!" Men Jesus refset ham og sa: "Vær stille, og kom ut av ham!" Den urene ånden kastet ham først omkring, og skrek med høy stemme. Men så kom den ut av ham. Alle ble da så forundret at de søkte sammen og sa: "Hva er dette? Hva slags ny lære er dette? For med myndighet byr Han til og med de urene åndene, og de lyder Ham." Og ryktet om Ham ble snart spredt til hele området rundt Galilea.


Markus 1, 32-34

Om kvelden, da solen var gått ned, førte de til Ham alle som var syke, og dem som var demonbesatte. Og hele byen var samlet ved døren. Han helbredet da mange som led av forskjellig slags sykdommer, og drev ut mange demoner. Og Han tillot ikke demonene å snakke, siden de visste hvem Han var.

 

Apostlenes gjerninger 8, 5-8

 Filip dro da ned til byen Samaria og forkynte Kristus for dem. Og i de store folkeskarene aktet enhver på alt det som ble talt av Filip da de hørte og så de tegnene han gjorde. For urene ånder ropte med høy røst og for ut av mange som var besatt. Og mange som var vanføre og lamme, ble helbredet. Og det ble stor glede i byen.