16 nov. 2017 - USA hjalp ISIS bort fra Raqqa: Steigan.no skrev om fenomenet i juni, nå måneder etter står det i VG

Vi må så langt tilbake som til juni, 2017, da nyheten kom om at USA bisto ISIS fremmedkrigere til å slippe unna Raqqa, mot sør, angivelig i retning Deir ez Zoor. Mange skrev om dette, og glitrende Steigan.no som følger godt med pukket opp nyheten. De som ikke fikk med seg artikkelen, kan lese den her. Her fikk man enda et bevis, i rekken av avsløringer, USA bisto og støttet de lange kolonnene med tusenvis av ISIS terrorister, og hjalp dem bort fra Raqqa.

Først nå, måneder etter at dette skjedde, finner VG det for godt å rapportere om den samme type hendelse.

 
 

Saken er: Helt tilbake i juni, 2017, ble USAs aktive støtte til ISIS kolonnen som forlot Raqqa rapportert, med både bilder og video. Nå, måneder etter at det skjedde og lenge etter at det militære slaget om Raqqa er over, finner BBC det for godt å publisere stoff rundt fenomenet USA støtte til ISIS kolonner. Straks BBC rører temaet, blir det stuerent for VG å oversette stoffet fra engelsk.

 

Hvorfor er norske ledende medier de siste til å rapportere om hva som egentlig skjedde da kolonnene først forlot Raqqa? Hvilke interesser tjener man her, ved å komme med “nyheten” måneder etter at den var en viktig militær informasjonsbit?

Les hele innlegget her.

2 uavhengige journalister utestengt fra Las Vegas konferanse

2 uavhengige journalister utestengt fra Las Vegas konferanse, og ble stoppet av bevæpnede vakter. Dette er prisen å betale å dele det frie Ordet, ved å tenke selv. Idag er det sånn at du skal godta alle offisielle forklaringer, og blir utfryst av etablissementet, om du finner noe som ikke stemmer.

18 okt 2017 - Hvordan norsk presse blir styrt

I USA så vet jeg at 6 hovedeiere, eier MSM (main stream Media). Og bak disse 6 eierne, så er det millardærer som eier de igjen, som oftest er knyttet opp mot Bildenberger grupper. Disse er utvilsomt endel av "skyggeregjeringen" i USA, som fremmer Den Nye Verdensorden, som igjen ble presentert offisielt av tidligere President H. W. Bush (1989-1993). 


Da vil du heller ikke bli overrasket over at MSM i USA konstant angriper Trump. Trump holdt en advarende tale imot Den Nye Verdensorden (DNV). Ved at Trump angrep avisenes eiere (DNV), og ikke minst gjøre narr av arbeidet til deres ledere (som jobber mot at en liten elite, skal styre hele verden via mer kontroll og lovløshet) så er media i krigsmodus, spesielt med de som våger å avsløre de. Media har reist sitt krigsbanner, og Trump er målet, ved at de henger han ut på førstesiden hver dag, via de fleste aviser, for å knekke han, eventuelt ta livet av han, om han tråkker for langt inn på det de driver med (som de gjorde med Kennedy). Men jeg tror også at Gud holder sin hånd over Trump. Den Nye Verdensorden kan ikke gjøre som de vil.

Les hele artikkelen her.

7 juli 2017 - Hver generasjon er nye typer nyhetskonsumenter, skriver Elin Ørjasæter.

Kringkastingsrådet diskuterer bruken av Lars Gule som ekspertkommentator. Foto: Mimsy Møller/Samfoto/NTB Scanpix

Hittil i år har Kringkastingsrådet, hvor jeg er et av medlemmene, mottatt en rekke klager på bruken av Lars Gule som ekspertkommentator. Det klages på at han er for venstreorientert, og at NRK ikke bør bruke en som er dømt for terrormedvirkning, til å kommentere terror.

Mens rådet diskuterte bruken av Lars Gule, sneiet vi også innom bruken av Helge Lurås. Lurås oppfattes også som lite objektiv, men da av andre klagere, som mener at han er for høyreorientert. Lars Gule blir brukt tre ganger så mye som Helge Lurås, ifølge NRKs egen opptelling før møtet (bestilt av undertegnede).

Og det er vel ikke så rart: Lars Gule deler NRK-ansattes egne politiske preferanser. I hvert fall hvis vi skal dømme etter den årlige målingen av journalisters politiske holdninger, utført av Frank Aarebrot. Journalister stemmer lengre til venstre enn folk flest.

Les hele innlegget her.

CNN = FAKE NEWS

Hvordan CNN bedrar verden. Her fra 4 juni 2017, hvor de regisserer "nyhetene"

CNN = FAKE NEWS

16 mars 2017 - Kommentarfelt kuttes i stønads-media som mottar 8 milliarder, folket nektes å si sin mening, mens Facebook eksploderer

Forleden oppdaterte jeg meg på norske forhold. Med det mener jeg innholdet i Norges kjedelige aviser hvor det står det samme som det gjorde for tyve år siden. Da fant jeg, til min overraskelse ut, at aviser som Aftenposten ikke lenger har kommentar-felt etter en rekke artikler. Mulig det også gjelder andre. Man henvises til Aftenposten Facebook, men der er det omtrent ingen... To eller tre likes på en artikkel, 10-20, det er sjokkerende! Før ble det i tillegg angitt på avissiden hvor mange som hadde delt artikkelen på eksempelvis Facebook, Twitter. Slik kunne man se hva som var populært blant folket å dele. Nå er også dette i stor grad fjernet.

Jeg sjekket saken, ettersom det er lenge siden jeg har lest en norsk kommentator …man vet jo hva de sier, det samme som for tredve år siden, Stanghelle og alle disse som snart går av med pensjon. Det er liten vits i å se hva de sier, du vet jo allerede hva samtlige av dem står for. Til min overraskelse fant jeg at mange kommentarfelt for debattartikler i norske aviser er slettet! Folk får ikke lov til å kommentere lenger. Det er helt utrolig. Man orket antagelig ikke lenger befolkningens meninger…disse brysomme folk som ytrer seg annerledes enn elitenes politisk korrekte. Man har forsøkt så lenge å kue dem, men disse gjenstridige nordmenn lar seg ikke kue. Dermed stenger man dem heller ute, og lurer i parallell på hvorfor folk ikke kjøper avisen.

Dette ER virkelig en medierevolusjon, de bedre avisartiklene har 45 liker, 23 liker, 67 liker. Det er helt utrolig. Mine artikler har tusenvis av liker gjennomgående, hundrevis av kommentarer. Nå begynner til og med jeg å forstå hvorfor den fortvilede Knut Olav Åmås betegner situasjonen som dramatisk nedgang i interesse for norske aviser. Antagelig er mange nordmenn som meg, de bare orker ikke høre for hundrede gang det samme om igjen, og har switchet over til andre nyhetskanaler enn utdaterte Aftenposten. Ikke rart at Aftenposten og andre vil ha mer penger fra staten, man klarer seg altså ikke uten å leve på stats-sosialen. Åmås, som stadig ser ut til å forsvare det bestående og “de utdaterte sensurmedier” i Norge, har sannelig rett – dette ER en revolusjon!

Les hele artikkelen her.

Medias rolle i endetidens forførelser

Det er ingen tvil om at media har en stor rolle i endetidens forførelse. Og spesielt når du studerer nyhetene fra Israel, så om man vet sannheten, så er det utrolig hvordan ting blir manipulert, gitt som en halv sannhet, ferdig tygd, for å lage ett vrengbilde av virkeligheten. Og nesten all media er med på det. Les mer om medias manipulering på min side Massemedia.

 

Samtidig så er flere og flere aktører innen media kjøpt opp av store aktører som eier mye media fra før, sånn at det blir en enhet både i hva slags "sannhet" som serveres. Det er urovekkende, men også endel av tidens tegn. De som styrer informasjonen, styrer også folks dømmekraft. Hitlers propagandaminister skjønte dette, og uttalte at om man gjentok en løgn nok med ganger, så ville folk tro det som sannhet.

 

I media i Norge er ca 80-90 % av journalistene i Norge vendt mot sosialismen (se artikkel under). Og av den grunn så blir også det å tenke utenfor boksen ett fremmedord, og man anklager ofte folk som nærmer seg, eller deler sannheten for "fanatiske", "fundamentalister", "driver med propaganda" og "konspirasjonsteoretikere". Det er den samme tenknikken de norske myndighetene gjorde etter krigen, ved å legge lokk på mange innflytelsesrike folk som tjente tyskerne under krigen, og uten straff, fortsatte å tjene regjeringen/staten etter krigen. De anklaget de som pekte på hykleriet til regjeringen som "konspirasjonsteoretikere" (tenk på debatten rundt boken til Langeland "dømmer ikke" som skapte mange bølger rett etter krigen). 

 

Sannheten har mange navn. Men Sannhet er ikke det samme som løgn. Av den grunn så finnes det mye grums i dagens demokrati, ettersom så mye møkk blir feid under "teppet". Man serverer ting som skal være demokratisk, men som mange ganger er halve eller hele løgner eller legger fokus på andre uviktige ting, og folk stort sett sluker agnet. Tross alt, baksiden med å ikke sjekke fakta og/eller være kritisk, er at man tror det man hører på. Ingen har vel lyst til å tro på noe hvor de blir svartmalt av samfunnet, venner, naboer etc.

 

Ett godt råd er å gjøre hva russerne gjorde under Sovjet tiden. De mistrodde alt som sto i avisen Pravda til det motsatte var bevist. Og det er en god regel for den som ikke vill la seg lure inn i selvbedrag. For alt du får servert, er nettopp det du skal vite, alt annet er da "ubetydelig". Mange andre ting blir holdt tilbake, om det ødelegger andre nyheter av "viktigere" verdi. Sannhet er en sjelden var i dagens media. Tross alt, det omhandler å tjene penger og tjene sin arbeidsgiver

Hvordan Vestlig media lyver om Syria!

Eva Barlett forklarer enkelt hvorfor ikke media ikke rapporterer riktig fra Syria.

23 mars 2017 - Gjesteblogger Pål Steigan: Militarisering av meningsdannelsen. Hvem skal faktasjekke VG, NRK, Dagbladet?

Gjesteblogger Pål Steigan: Dagbladet, NRK og VG oppretter en institusjon som angivelig skal bekjempe og avsløre «falske nyheter», skriver VG Men er det gitt a priori at de store mediene sier sannheten? Er det ikke faktisk sånn at disse mediene for eksempel systematisk spredde løgnene som førte opp til bombinga og ødeleggelsen av Libya i 2011? At de alle gikk god for USAs løgnaktige påstander om Saddam Husseins angivelige «weapons of mass destruction»? Alle tre spredde ukritisk den fullstendig manipulerte Syria historien om «gutten i ambulansen», helt uavhengig av at kilden var al-Qaidas PR-avdeling De hvite hjelmene. Og der gjentok de bare det samme som main stream media gjorde over hele verden.

21 mars 2017 - Når Fake News skal korrigere Real News

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen, sjefredaktør i VG, Gard Steiro, og sjefredaktør i Dagbladet, John Arne Markussen går nå sammen om tjenesten «Faktisk». FOTO: NRK

Historisk samarbeid om faktasjekking 

Dagbladet, VG og NRK inngår et historisk samarbeid: Nå går de sammen om å faktasjekke det offentlige ordskiftet og avdekke falske nyheter.

Innholdet i tjenesten «Faktisk» blir tilgjengelig for alle.

– Vi skal blant annet faktasjekke det politiske ordskiftet, sier ansvarlig redaktør for «Faktisk», Kristoffer Egeberg.

Påstander om falske nyheter startet under den amerikanske valgkampen sist høst, før Donald Trump ble valgt som president.

Nå vil tjenesten «Faktisk», som er et samarbeid mellom de store mediehusene her i landet, jobbe mot at det skal være enkelt å bruke begreper som «falske nyheter».

– Det er et problem at alt man ikke liker, det kaller man «falske nyheter». Vi må rydde litt i begrepsverdenen, sier sjefredaktør i Dagbladet, John Arne Markussen.

Les hele artikkelen her.

 

 

10 mars 2017 - NRK er essensen av fake news

Mediene er i et dilemma de selv har skapt: Eneste måten å komme ut av fake news-skyggen på er å gå i seg selv. Men det klarer de ikke. Ingunn Solheim illustrerte det i NRK Debatten torsdag.

Det gjør så vondt å skulle se seg selv i speilet.

Syretesten på om man er journalist er om man klarer det som man hele tiden utsetter andre for: Granskning, kritikk og/eller uthengning.

Allerede her bygger mediene opp den spenningen som gjør at publikum har synkende tillit til dem: Når de ikke klarer se med kritiske blikk på seg selv, men går etter andre, vil folk over tid reagere med misnøye. Et ord som kognitiv dissonans er det etterhvert mange som forstår. Eller med Bibelens ord: Du ser splinten i din brors øye, men ikke bjelken i ditt eget.

Journalister går etterhvert rundt med bjelker gjennom hodet, og folk ser det. Noe for Roar Hagen å tegne.

Honore Daumier: Laurent Cunin, Also Called Cunin-Gridaine, (1787-1859), Deputy And Peer Of France (1832) wikiart.org

Hykleri er ikke noe nytt. Tegningene/figurene til Honore Daumier fra Frankrike på 1800-tallet, sier meg mye mer i dag enn de gjorde for bare noen år siden. Vi er på vei mot et samfunn der en egen klasse av vinnere synes de har rett til å herse med andre. Når de merker motstand tar de pisken frem. En klassisk fortelling.

Les hele artikkelen her.

26 febr. 2016 - Hvordan vestlige og norske journalister lurer deg trill rundt

Jeg jobbet i irakisk Kurdistan, ikke langt fra byen Mosul, et av områdene erobret av ISIS. Denne erfaringen tydeliggjør den brutale vestlige propagandaen som om det eksisterer to parallelle virkeligheter. Som journalist har du et ansvar og en plikt ovenfor den norske befolkingen.

Av Andre Vltchek. Oversatt med vennlig tillatelse fra forfatteren. Andre Vltchek er en filosof, forfatter, filmskaper og gravende journalist. Han har dekket kriger og konflikter i dusinvis av land. Hans nyeste bøker er «Exposing Lies Of The Empire” og “Fighting Against Western Imperialism Discussion with Noam Chomsky».

Løgner fra vestlige journalister

Siden mitt forrige besøk, i slutten av 2014, har hele «Kurdistan-regionen» kollapset. Arbeidsledigheten har vært på vei oppover, uoffisielt nådde den 50%, fattigdommen florerer, de offisielle tallene er manipulert. Lønn har ikke blitt betalt på månedsvis, og tilstrømningen av flyktninger som ankommer fra Mosul, ofte i en tilstand av nær sult, kan kun stole på sine slektninger og venner for hjelp.

Men Vesten har sunget lovsanger om denne lydige delen av Irak. Det er fordi – som flere land i Afrika eller Indonesia – Kurdistan-regionen har vært villig til å ofre sitt eget folk. Så lenge vestlige og tyrkiske selskaper kunne tjene penger her, og så lenge de var fornøyd, hvorfor skulle de bry seg med lokalbefolkningen og deres elendighet?

Dette er en realitet – en som kan bli sett og bekreftet; den kan bli beskrevet av lokalbefolkningen hvis man tar seg bryet med å lytte.

Den andre virkeligheten er den som er bygget av vestlig propaganda. Her har Kurdistan-regionen blitt fremstilt som trygg, sekulær, demokratisk og vest-vennlig.

Les resten av innlegget her.

Kvalm – kvalmere – norsk presse

Artikkelen kan leses her.

Med dirrende negativitet og en tilnærmet total fordømmelse, fulgte i går et samlet norsk pressekorps innsettelsen av USA`s 45 president.

Aldri har vel noen president i et land som har vært en av, om ikke den aller nærmeste allierte til Norge, fått en slik omtale.

Det ble vridd og vrengt på absolutt alt Trump både sa og gjorde. Alt slik at det skulle se mest mulig negativt ut selvfølgelig.

Men hvorfor dette unisone hatet?

Svaret er enkelt. Trump er en nasjonalist. En mann som ønsker at tradisjoner, kultur og landegrenser skal erstatte den sammensmeltingen og internasjonaliseringen vi har i dag.

Han vil ta vare på landets egne innbyggere på en skikkelig måte, og ikke minst hive ut de som ikke skal være der. Han er ingen stor taler som fremfører pompøse intelligente tirader som ikke fører noe sted, men en handlingens mann. Han har et språk som den vanlige mann kjenner igjen og derfor kan identifisere seg med.

Rødstrømper, politisk korrekte lobbyister, naivister og regelrett ramp viser jo hvor inkluderende de egentlig er nå.

De dyprøde journalistene i Norge som nå skriver surmagede dommedagskronikker om Trump så blekket spruter, er de samme som skrev at Trump aldri i verden kom til å vinne. Det er de samme som skriver om de stakkars asylsøkerne som vi må hjelpe for enhver pris, og de samme som snakker varmt om rettferdighet, tålmodighet, likhet og toleranse.

Troverdigheten der i gården er lik null. Vi skjønner at de er en del av en større agenda. En agenda som er styrt av bare noen få mennesker. Slike som Trump i sin tale fortalte at ikke lenger skulle komme til den makten de til nå har hatt, men at makten skulle tilbake til folket. Det er klart at det må være skremmende for norske journalister, politikere og lobbyister å høre noe slikt.

Det er all grunn til å være misunnelige på USA som nå endelig har fått en president vi bare kan drømme om å få i Norge. Vi må nøye oss med politiske broilere som kun har egeninteresse og salg av Norge som sin agenda.

I dag kjenner jeg at jeg føler meg litt mer amerikansk enn norsk.

7 mai 2015 - Miljøpartiet vokser blant journalistene

BERGEN (Journalisten): De Grønne er nå nest største parti på journalistenes storting, redaktørene slutter massivt opp om Ap.

Artikkelen kan leses her.

Dersom journalistene hadde fått bestemme, ville Stortinget sett ganske annerledes ut enn når alle velgere får avgjøre. Det kommer fram av årets medieundersøkelse, som ble presentert av professor Frank Aarebrot under Nordiske Mediedager i Bergen torsdag.

Tendensen er at Miljøpartiet og Arbeiderpartiet styrker seg, mens journalistene svikter Erna Solberg og Høyre.

– Det er fremdeles rødt. Ser vi utviklingen over tid, er det den samme tendensen til rødgrønn vekst. Legg merke til at Miljøpartiet De Grønne nå er blitt et rimelig stort parti blant journalistene, kommenterte Aarebrot.

Miljøpartiet De Grønne (MDG) har på få år gått fra null prosents oppslutning til å bli det nest største partiet blant journalistene. I årets undersøkelse får partiet 13 prosent oppslutning mot 10 prosent i fjor. Det ville med 23 mandater gitt partiet den neste største gruppen på Stortinget.

Bare Arbeiderpartiet er større med 43 prosents oppslutning. Ap går fram fra 35 prosent på fjorårets undersøkelse og ville med 80 mandater vært desidert størst om journalistene fikk bestemme. Men de måtte altså søkt støtte fra for eksempel MDG eller noen av de mindre partiene.

Bak de største følger Sosialistisk Venstreparti og Venstre med 11 prosent hver. SV er uendret fra i fjor, Venstre er 2 prosentpoeng tilbake.

Høyre er kraftig tilbake blant journalistene. Regjeringspartiet får 10 prosent av journalistenes stemmer, noe som er ned 5 prosentpoeng fra fjoråret.

Rødt er såvidt over sperregrensen med 5 prosent, uendret fra i fjor.

Blant redaktørene er det mindre “strekk” i feltet, og færre endringer. Arbeiderpartiet ville dersom redaktørene fikk bestemme ha rent flertall med 88 mandater på Stortinget. Partiet har en oppslutning på 48 prosent blant redaktørene. Det er det samme som i fjorårets undersøkelse.

Nest størst er Høyre med 16 prosent, tilbake fra 19 prosent i fjor. Venstre taper 1 prosentpoeng og går 14 prosent i år. Miljøpartiet De Grønne og Sosialistisk Venstreparti kommer over sperregrensen med en oppslutning på 5 prosent hver. I fjor hadde MDG 2 prosent blant redaktørene, SV er uforandret.

 

628 journalister og 227 redaktører har svart i årets undersøkelse.

Årets medieundersøkelse fra Frank Aarebrot har særlig tatt for seg helsejournalistikken og har også spurt sykepleiere. Du kan se hele undersøkelsen på Nordiske Mediedagers nettsider.

Mediene - Israel

Dette er hentet fra boken "Muren" til Ramon Bennett, side 195-197

__________________________________

Mediene er verdens talsmenn. Den som kontrollerer den informasjonen du får; kontrollerer også din dømmekraft. Mediene har ikke glemt den enorme makten de har over massene og nasjonenes regjeringer. Media er helt og fullt klar over at de har evnen til å endre hele verdens syn på en sak eller et emne ved hjelp av "Nyhets-dekningen". Derfor har ikke trykte medier noen som helst kvaler når det gjelder trykking av falske fotografier eller falske nyhetshistorier (Dokumenterte eksempler er gitt i kapitel 9 (Massemedia i Filisterne: Myten om det Palestinske Folk" av Ramon Bennett), hvis de anser at viktigheten av en sak kan bygge opp under det. På samme måte vil de elektroniske mediene også ikke nøle med å leie "skuespillere" og skape nyhetscener foran sine kameraer (Ibid). Ikke står de tilbake for å klippe filmen og spleise deler sammen for å gi et falske visuelt bilde av hendelser, med falske lydspor for å bygge opp under hendelsen (Ibid).

Peter Jennings i ABC-TV, sa: "Det fins ingenting som heter sannhet. Det fins bare nyheter" (Peter Jennings sitert av Kevin E. Abrams, Israels Representative for Holocaust Truth, 5 Aug. 1996). Den ledende CNN-reporteren Frank Sesno uttalte: "Vi avgjør hva folket ønsker å vite - hva de trenger å vite" (Frank Sesno speaking on CNN Live, 12 Jan. 1999). I februar 1998 ble ankermann hos CBS, Dan Rather, ferdig med makeup, sett sammen med Pentagons korrespondent under dekningen av et bombe-raid over Irak. Rather ble sett på TV i mer enn 20 minutter og uttalte på et tidspunkt "det er ikke kjent hvor mange liv som ble forårsaket av bombingene" (Drudge Report, 21 Febr, 1998) Det var selvsagt ingen amerikansk bombing over Irak på den tiden - CBS gjorde simpelthen Live-Opptak på forhånd. Likevel ble disse opptakene ved en feil sendt til deres TV-medarbeidere via satelitt, noe som skjemte CBS NEWS ut fullstendig. Mediene har evnen og makten til å lure de fleste det meste av tiden. Hvor lenge skal det gå før de finner ut hvordan de kan lure alle - hele tiden. Og hvor lang tid vil det ta før folk våkner opp for det faktum at mediene ikke er en non-profit-organisasjon som er ute etter å bedre menneskehetens levekår?

Israel har for lengst tapt sympatien for media ved å stadig nekte å la seg beseire av de arabiske armèene. I dag ønsker mediene å hjelpe til med og etablere en palestina-arabiske stat på Israelsk land. Derfor, når alt kommer til alt, er det meste av dagens "nyheter" omkring Israel simpelthen media-propaganda og desinformasjon. Enkelte journalister er også "i krig med Israel" (ABCs Tel Aviv Bureau Chief Bill Seamans sitert i Jim Lederman, Battle Lines: The American Media and the intifada (New York: Henry Holt, 1992), side 138).

CNN er stort sett den mest innflytelsesrike TV-stasjonen som fins og sørgelig nok har verdens ledere også tatt viktige beslutninger basert på CNNs nyheter (David Bar-Illan, Eye on the Media (Jerusalem: The Jerusalem Post, 1993), side 102). CAMERA (en Israelsk Media-overvåkningsenhet, o.a) (Committee on Accuracy on Middle East Reporting in America) derimot, går til frontalangrep mot CNNs nyhetssendinger fra Israel og anklager dem for å oppforstre "et mønster av nyheter som graver grunnen under sømmelig journalistikk" ("Guest Report: CAMERA Charges Reckless Anti-Israel Bias at CNN", ICEJ News Service, 18 febr. 1998). CNNs leder i Jerusalem, Walter Rodgers bøyer seg i støvet for arabiske følelser, mens han samtidig overser de israelske følelsene. I samme åndedrag taler Rodgers om "president Clinton", "president arafat" og "Herr Netanyahu" ved roret. Rodgers avskydde Netanyahu og ville nekte ham æren av å bli tiltalt som "statsminister". Da han rapporterte fra en tale som Netanyahu holdt i Washingotns National Press Club, uttalte Rodgers at Netanyahus uttalelse var:

"et sleipt forsøk av propagandaens erke-utøver til å smiske seg selv inn på det amerikanske folk" (Ibid).

Om igjen og om igjen hører vi CNNs rreportere og ankermenn refere til Arafat som "president", som om det var et faktum, og vi ser det også trykket i dagsavisene. Vi kan også lese andre subtile løgner som: "Bilkortesjen passerte forbi den palestinske ambassaden på veien til...." (AP: "7 Gunmen try to kill Murbarak", Nashville Banner, 26 june, 1995). Da dette ble skrevet var ikke Arafat president. Det fantes heller ingen palestinsk ambassade noe sted i verden, bortsett fra i medienes tanker: ARafat er leder fro PLO, Palestine Liberation Organization, den rikeste og meste brutale terror-organisasjonen denne verden noensinne har kjent.

22 jan 2015 - Mediene har mistet evnen til å tenke selv

Mediene setter seg selv over politifaglige vurderinger og har i lang tid oppført seg som eksperter innen polititaktikk, skriver artikkelforfatteren. FOTO: Ørn E. Borgen

Mediene har i lang tid oppført seg som eksperter innen polititaktikk.

Artikkelen kan leses her.

«Politimannen trakk våpenet i en travel gate, og publikum ble redd.» Slik oppsummerte flere norske medier en hendelse som skjedde i en av Oslos travleste gater.

 

 

Harald Skibelid.

FOTO: Privat

Bakgrunnen for at politiet trakk våpenet var at en ustabil mann med kniv kom løpende mot politifolkene.

 

Usunne tendenser

Jeg ønsker å spørre et samlet norsk mediekorps om dette var en klok og riktig fremstilling av saken?

Min påstand er at dette var et krampaktig forsøk på å snakke negativt om politiets bevæpning.

Jeg mener at denne måten å fremstille et godt stykke politiarbeid som noe samfunnsfarlig, avdekker usunne tendenser innen norsk presse.

Bare et farget mediekorps kunne fremstille en sak hvor politiet står i en livstruende situasjon og redder publikum fra overhengende livsfare, som en situasjon som taler mot politiets bevæpning.

Bare et norsk pressekorps som tenker unisont og likt, uten evne til uenighet og diskusjon, klarer å fremstille en slik sak på denne måten.

Min oppfatning er at mediestanden har nådd en tilstand hvor det å tenke selv ikke lenger er en realitet. Et unisont pressekorps har forlengst bestemt seg for at politiet ikke skal bevæpne seg.

Partisk og politisk

Her har mediene inntatt et partisk og politisk standpunkt som en fri og selvstendig tenkende presse ikke skal ha.

Forutinntattheten og gruppetenkningen har totalt overskygget medienes evne til å foreta gode, individuelle og selvkritiske vurderinger. Norsk medier har i sin iver etter samfunnskritikk glemt å rette kritikken mot seg selv.

Er det virkelig slik at en samlet norsk presse har samme tankegang når det gjelder bevæpning av politiet? Dersom journalistene spør seg selv om det er kolleger eller andre mediehus som har positive tanker om bevæpning av politiet, så tror jeg at svaret blir nei.

Et unisont pressekorps som er enig med seg selv i alt, er et svakhetstegn og negativt for det norske samfunn.

Under en slik fane kan ikke pressen oppfylle sin primærfunksjon som samfunnets vaktbikkje.

For meg blir medienes fremstilling av politiets bevæpning i denne saken parodisk.

Eksperter innen polititaktikk?

Mediene setter seg selv over politifaglige vurderinger og har i lang tid oppført seg som eksperter innen polititaktikk.

Eksperter uten tiltro til de som faktisk driver med faget hver eneste dag. På en måte litt som beslutningstagerne pressen selv har elsket å kritisere siden terroren rammet Norge.

Skjult for media - Gary Kah

Det omhandler endel ting som sjelden eller aldri kommer via nyhetene. Her kan du høre om Obamas økonomiske støtte av sin slektning i Kenya, enhetsbestrebelser mellom Islam og den katolske kirken, planlegging av å bygge templet på tempelplassen etc. Og avsluttes med om du er en lunken eller en varm kristen.

14 aug. 2014 - Mediekrigen mot Israel skaper mer antisemittisme i Norge

Artikkelen kan leses her.

Mediekrigen mot Israel skaper mer antisemittisme i Norge

Når vi leser de hatefulle innlegg på internett, ser vi at antisemittismen florerer i Norge. Også artikler, endog i Bergens Tidende, hvor Morten Strøksnes samler all verdens uvilje og fordømmelse av Israel, kan bidra til å skape en demonisering av staten Israel, som OSSE har kalt antisemittisme.

Artikkelen til Strøksnes er syndikert til mange store norske aviser. OSSE, Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa, har kritisert den norske antisemittismen. Og de har bedt politikere og media rydde opp i omtalen av jødiske forhold som kan være en årsaksforklaring til denne antisemittismen i Norge.

40 prosent av nordmenn mener at Israel behandler sine palestina-arabere like dårlig som nazistene behandlet jødene under krigen. Det er en løgn selvsagt – en fryktelig farlig løgn.

Og den kan være medieskapt.

Et stort og bredt kristenleder-opprop tok nylig opp dette problemet og bad NRK og andre medier være forsiktige og ikke forsterke denne trenden. Advarselen ble ikke hørt.

Media har dag etter dag under Gaza-konflikten hopet opp uvilje mot jøder og Israel, den uvilje som etter alt å dømme har videreført og øket antisemittismen i Norge.

Den norske antisemittismen består nemlig i en demonisering av jødestaten Israel, som en spesielt blodig, hensynsløs, overmektig, brutal, krigsinnstilt, lett på avtrekkeren part i Midtøsten-konflikten. Mens palestina-arabere, Hamas og norske politikere, gir klare fredssignaler som Israel ikke vil lytte til – og handle på.

Narrativen (fortellingen) er feil – og udokumentert. Men den ligger til grunn for at Israel fordømmes når de går til militær offensiv mot raketter og 32 terror-tunneler.

 

Av Finn Jarle Sæle
10.08.2014 10:55

3 Juli 2014 - Usmakelig av NRK

Artikkelen kan leses her.

I NRK Dagsrevyens dekning av funnet av de tre drepte ungdommene i Israel 30.06, innleder reporter Hallvard Sandberg sin 50 sekunder lange reportasje med følgende påstand «Dette var bosetterungdommer som bodde ulovlig på Vestbredden». Hallvard Sandberg gir et slør av legitimering av terroren. Ikke bare er dette usmakelig propaganda, det er direkte usant!

Det britiske Palestinamandatet fra San Remo konferansen i 1920 slo fast at dette området skulle være gjenstand for tett jødisk bosetning, både i artikkel 6 og 11. Mandatet ble vedtatt av Folkeforbundet 24.juli 1922 og gjort til gjeldende folkerett.

I henhold til Osloavtalen, og da spesielt i interimavtalen (1995), er spørsmålet om bosetninger satt til å være ett av temaene som det skal forhandles om i de endelige statusforhandlingene. Det er ikke noe krav i noen av de signerte avtalene mellom Israel og palestinerne som sier at Israel skal opphøre eller fryse bosetningsaktiviteten. Det motsatte er faktisk tilfellet. Den nevnte interimavtalen av 1995 gir partene mulighet til å planlegge, legge opp soner og bygge i de områdene hvor de respektivt har kontroll.

Høsten 2012 presenterte OSSE (Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa) en Norgesrapport, i denne rapporten reagerte man på sterke anti-israelske holdninger i det norske samfunnet. «Utenriksministeren bør fremme en sivilisert diskusjon om Midtøsten-konflikten, og reagere overfor dem som i debatten demoniserer staten Israel", konkluderte OSSE.

Det er på høy tid at ikke bare utenriksministeren tar grep, men også statskanalen NRK!

Sjefrabbineren i Jerusalem, David Lau beskrev realitetene på følgende måte: De ble drept, simpelthen fordi de var jøder. (Foto: Icej)

Dag Øyvind Juliussen
03.07.2014 11:13