19 desember 2019 - Hvordan Hitler indoktrinerte den tyske skolen

Jeg er interessert i historie - og det som skjedde i Tyskland fra 1932 - til krigens slutt er veldig interessant - og i denne oversatte artikkelen får du ett innblikk i hvordan Nazistene manipulerte barn og ungdom først, for så å la det spre seg inn i samfunnet. 


Det er også viktig å se hvordan Østerrike ble forvandlet til en sosialistisk stat på bare noen år


For min del - så ser jeg mye i av det som skjedde da - som skjer nå i Vesten, og jeg ser det tydelig her i Norge. Men det går mye saktere enn hva Nazismen klarte det - men vi er på vei. Sosialismen har, om man graper dypt i ideologien (les: Hva er sosialisme) røtter som nazismen - fordi den forakter enkeltmenneskets personlige frihet, de bedriver folkemord på barn i mors liv, de er rasistisk mot innbyggerne i den Israelske stat (jøder) og de indoktrinerer våre barn i Skolen. Og den som ikke husker (eller har lært) av historien, er dømt til å gjenta den.

------------------------------------------------------------------------- 

Artikkel hentet herfra.

Utdanning i nazistiske Tyskland

Sosialhistorikeren , Richard Grunberger , har argumentert i et samfunnshistorie av det tredje riket (1971) at når Adolf Hitler kom til makten i 1933, arvet han et meget konservativt utdanningssystem: "Tysklands utdanningssystems innflytelse på sine nasjonale rikdommer inviterer til spillegrunn med Eton-spillene ved slaget ved Waterloo. Det var i klasserommene at grunnlaget ble lagt for Bismarcks seire over danskene, østerikerne og franskmennene i utlandet og over tyske parlamentarikere hjemme. " (1)

Hitler hadde veldig sterke meninger om utdanning. Den eneste læreren han likte på videregående skole var Leopold Potsch , hans historiemester. Potsch, som mange som bor i Øvre Østerrike, var en tysk nasjonalist . Potsch fortalte Hitler og hans medstudenter om de tyske seirene over Frankrike i 1870 og 1871 og angrep østerrikerne for ikke å bli involvert i disse triumfene. Otto von Bismarck , Tysklands første kansler, var en av Hitlers tidlige historiske helter. (2)

Les hele artikkelen her.

19 Oktober 2016 - Når sosialismen tok over i Østerrike i 1938

Kitty Werthmann overlevde Hitler.

"Det jeg skal fortelle deg er noe du har sikkert aldri hørt eller lest i historiebøkene," liker hun å fortelle sitt publikum.

"Jeg er et vitne til historien. 

"Jeg kan ikke fortelle deg at Hitler tok Østerrike av tanks og våpen; det ville forvrenge historien. Vi stemte ham inn."

Hvis du husker handlingen i Sound of Music, Von Trapp-familien flyktet over Alpene snarere enn å overgi seg til nazistene. Kitty var ikke så heldig. Hennes familie valgte å bo i hjemlandet Østerrike. Hun var 10 år gammel, men lys og klar. Og hun er tidsvitne.

"Det var ett valgskred - 98 prosent av stemmene fikk Hitler,» forteller hun.

Hun var ikke gammel nok til å stemme i 1938 - da hun nærmet seg hennes 11-årsdag. Men hun husker.

"Alle tror at Hitler bare rullet inn med sine tanks og tok Østerrike med makt." Men det skjedde ikke.

Hitler var velkommen inn i Østerrike

Les hele historien her.