9 august 2018 - Damaskus fall - ett profetisk bibelsk tegn

Bildet over er fra Desember 2015.

Profetisk tror jeg at Syria har en viktig rolle å spille for å innføre det Bibelen kaller Herrens Dag - eller oppfyllelsen av Åpenbaringsboken. Så mange nasjoner samlet så nær Israel - og alle har nok sin egen agenda (Les den jødiske gutten Nathans syn for endetiden). Muligens utenom Trump - som virker som han ønsker å støtte Israel på en oppriktig måte. Putin kan være en gåte - ettersom han forteller gjerne om sin oppvekst hvor en jødiske familie som var nabo - ofte tok seg av ham. Samtidig er hans relasjon med Iran og Syria - begge Israels fiener - ikke av det gode.

Det er også viktig å se hvordan Obama i sin tid - var med og hjalp til med å ødelegge Syria - og følger man pengestrømmen - så kan man se at IS fikk midler nettopp fra USA i den perioden. Dette visste Putin - og Obama og Clinton forsøkte å få igang en konfrontasjon mellom sine 2 land - hvor Putin hadde atomøvelser for folket i Moskva høsten 2016. Putin ble gjort til en skurk - men vi skal være glad for at Putin ikke slo tilbake. Hans avventning - selv når han ble krenket og truet (samtidig som han viste USA/NATO at han ikke var redd dem) - har gjort av vi hittils har blitt spart for en storkrig. At Clinton tapte valget - må være en stor Nåde fra Herren til oss - og Trump ble satt inn. Vi kan se av medioppslagene - hvor de gjør Trump til verdens ondeste - at det var bra at Gud fikk bremse Den Nye Verdensordenen. Og Han brukte Trump til det. Men vi har bare fått ett lite pusterom - og får forberede oss - og være våkne! Ulykken ligger rett rundt hjørnet - og den dagen Gud ikke holder ondskapen tilbake - så blir det til ulykke for all Jordens mennesker. Og Gud venter på noe..... før Han vil gjøre det!

Bibelen sier "Utsagn om Damaskus. Se, Damaskus skal opphøre å være en by og bli til en grusdynge.  Aroers byer blir forlatt; hjorder tar dem i eie og leirer seg der, og der er ingen som skremmer dem.  Og det skal være slutt med festninger i Efra'im og med kongedømmet i Damaskus og med resten av Syria..." Jesaja 17:1-3.

Vi ser allerede idag at Damaskus er ganske ødelagt - men ikke helt en grushaug (Damaskus er verdens eldste hovedstad - og har aldri blitt en ruinhaug før - selv med all krigføring mot byen).

Jeg tror det heller er snakk om en katastrofe ved moderne krigføring, som ødelegger kongedømmet i Syria - i veldig snar fremtid. Om man følger vers og kapitler fra Jesaja 17 - så kan det virke som det er en dominoeffekt - hvor mange ting skjer - også Iran er nevnt. Men fra Jesaja 24 -27 - så kommer det en profeti om Åpenbaringsbokens redsler - noe som får meg til å tro - at en krig, hvor muligens Israel nøytraliserer Damaskus - vil kort tid etter - starte Åpenbaringsbokens både falsk fred og Guds vrede.

Syria har alltid vært en svoren fiende av Israel - og hatet har vært "hellig" hos dem. Og de har påført Israel mye skade, mye sår og mye død. Derfor det vi ser nå - er høsttid for Syria ifølge 1 Mos. 12:2-3. Vreden i Åpenbaringsbokens handler selvfølgelig om våre synder - som Gud dømmer - men også at den blir utgytt over nasjonene - når nasjonene løfter på Jerusalem, ifølge Sakarja 12 og 14. Jesu gjenkomst i Åp 19 - handler om hans komme til Jerusalem - ikke noe annet sted! Hvor Han tillintetgjør sine fiender! Da er nådetiden defenitivt over - og ett nytt rike vil reise seg! Hvor De Hellige vil ta Makten og styre Jorden for 1000 år.

12 april 2018 - Syria, Damaskus - Trumps trusler

Bildet over: Damaskus i ruiner

Når jeg nå begynner å skrive denne artikkelen - så er klokken på pc`en 1 minutt før midnatt. Er det ikke på samme måte i det profetiske? Vi er så nære, så nære - til at alt det vi kjenner - vil gå mot sin ende. 

Syria, Damaskus - et profetisk tegn

Det profetiske tegnet er Syria og Damaskus. Og Trump truer med å skyte raketter mot Assads hær - og Putin truer med å skyte ned rakettene - eventuelt skyte mot de som skyter mot dem. Altså starte en krig. Om dette skjer - så kan rekkefølgene være katastrofer som får store ringvirkninger - og til slutt - kanskje over tid - føre til en storkrig - mellom nasjonene. Her kan du følge Live Versjoner via Jerusalem Post.

Les hele artikkelen her. 

14 februar 2018 - Iransk "vinter" kommer til nordgrensen, advarer analytiker

Bildet over: Medlemmer av den iranske revolusjonære vakten marsjerer under en parade for å feire årsdagen for Iran-Irak-krigen (1980-88), i Teheran 22. september 2011 .. (foto kreditt: REUTERS)

Iran har skapt et fotfeste i Syria som bare kommer til å bli sterkere, advarer Orit Perlov, en analytiker ved Institutt for nasjonale sikkerhetsstudier.

--------------------------------------------------

Tre dager etter Israels første direkte konfrontasjon med Iran på den nordlige grensen, er det fortsatt bekymring over den voksende faren som den islamske republikkens utgjør ved å få ett voksende fotfeste i nabolaget.


"Vinter kommer fra nord der vi har en konkret trussel," sier Orit Perlov, en sosial mediaanalytiker for Institutt for nasjonale sikkerhetsstudier, til The Jerusalem Post i et intervju bare dager før en israelsk F16I ble skutt ned over landet av syriske luftforsvar.

Les hele artikkelen her. 

23 sept. 2017 - Trosser USA: Iran har skutt opp missil

OPPSKYTNING: Her skyter Iran opp et ballistisk missil fredag kveld.

Artikkelen kan leses her.

Sent fredag kveld viste bilder fra iransk statlig TV en testoppskytning av en mellomdistanserakett.

Oppskytningen skjedde bare få timer etter at det nyutviklede Khoramshahr-missilet ble avduket av den iranske revolusjonsgarden under en årlig militærparade.

Trolig har raketten en rekkevidde på 2000 kilometer og kan nå store deler av Midtøsten, inkludert Israel.

Iran hevder rakettoppskytningen var vellykket.

21 sept. 2017 - Russland truer USA med svar etter at syriske styrker ble truffet i Deir al-Zor

En russisk soldat står vakt på et marked i Deir al-Zor i Syria. Bildet er tatt 15. september. Forsvarsdepartementet i Moskva meldte torsdag at landets spesialstyrker deltar i kampene ved byen. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Russland truer med å svare etter at artilleriild fra et område kontrollert av USA-støttede styrker traff syriske regjeringsstyrker i Deir al-Zor.

En militærtalsmann i Moskva mener det er tydelig at den amerikanskstøttede opprørsgruppen Syrian Democratic Forces (SDF) avfyrte skuddene, og sier fremtidige angrep vil bli besvart.

– Syriske regimestyrker var to ganger mål for massiv ild fra bombekastere og rakettartilleri fra områder øst for Eufrat-elven der SDF og amerikanske spesialstyrker oppholder seg, sier Igor Konasjenkov.

– En representant fra den amerikanske kommandosentralen i al-Udeid i Qatar fikk kraftig beskjed om at forsøk på angrep fra distrikter der SDF-krigere oppholder seg vil bli besvart, sa han videre.

– Artilleristillinger i disse områdene vil umiddelbart bli kvelt med alle tilgjengelige våpen, sa han videre.

7 aug. 2017 - I ett aggressivt trekk bygger Russisk militære baser ved syrisk-Israelsk grense

"og de skal herje Assurs land med sverd og Nimrods land i dets porter; og han skal frelse fra Assur når han kommer i vårt land, og når han treder inn på våre enemerker. " Mika 5:5

Artikkelen er hentet her.

Russiske militære styrker har erstattet det syriske regimets militære tilstedeværelse i Daraa og Quneitra i Sør-Syria, og har bygget en base i området, rapporterte syriske opposisjonskilder denne uken.

Flyttingen indikerer at Russland har til hensikt å skape en mer permanent militær tilstedeværelse nær Israels nordlige grense, og kommer etter implementeringen av en syrisk våpenhvileavtale som ble kjørt gjennom av USA og Russland i juli.

Det libanonbaserte og Hizbollah-tilknyttede Al Mayadeen-medianettverket bekrefter rapportene, og sier at russiske styrker har blitt stasjonert i regionen og stasjonert i militære stillinger som deles med syriske hærenheter.

2 aug. 2017 - Trump så en forstyrrende video, og stengte ned CIAs hemmelige program i Syria

Selv om vi har nøye dokumenterte dynamikken i spillet etter Trumps beslutning om å avslutte CIAs skjulte Syria-program, så vel som den tilsvarende raseri som dette umiddelbart løsnet blant den vanlige hawkiske DC-politikken, ble det funnet ny informasjon om hva som spesielt påvirket presidentens handling.


Thomas Joscelyn, en analytiker fra Midtøsten for Stiftelsen for Demokratiske Forsvar, forklarer i augustutgaven av Ukentlig Standard: 


Tidligere i år ble president Donald Trump vist en forstyrrende video av syriske opprørere som bar et barn nær byen Aleppo. Det hadde forårsaket en liten røre i pressen da krigerne tilhørte Nour al-Din al-Zenki-bevegelsen, en gruppe som hadde blitt støttet av CIA som en del av sitt opprørshjelpeprogram. 


Opptakene er spøkende. Fem skjeggete menn selvgode smil mens de omgir en gutt på baksiden av en lastebil. En av dem holder guttens hode med et tett grep på håret mens en annen hånlig slår ansiktet hans. Deretter bruker en av dem en kniv til å sage av barnets hode og holder den opp i luften som et trofé. Det er en scene som minner om den islamske statens snusfilmer, bortsett fra at dette ikke var Abu Bakr al-Bagdadas menns arbeid. Morderne skulle være de gode gutta: våre allierte. 

Les hele artikkelen her.

12 mars 2017 - Falske nyheter igjen – Det finnes ikke bevis for at Bashar al Assad har brukt kjemisk våpen i Syria – gjestekronikk Øyvind Moe

Dette kan minne om en gjentakelse av kanskje vår tids største falske nyhet, nemlig påstanden om masseødeleggelsesvåpen i Irak som første til invasjonen fra USA. Hans Blix, som representerte FN kunne ikke bekrefte noen funn av slike våpen i forkant. Nå har vi OPCW som heller ikke har kunnet bevise at Assad-regmet har brukt kjemiske våpen i Syria.

Det finnes ikke bevis for at Assad-regimet har brukt kjemiske våpen i Syria. Likevel uttaler Børge Brende, de fleste aviser og de fleste vestlige ledere seg som om det er en sannhet at Assad-regimet har brukt kjemiske våpen i Syria, skriver sivilingeniør Øyvind Moe for Herland Rapporten. Regimet hadde kjemiske våpen som norske soldater var med på å hente ut i 2014. Etter gassangrepet i Ghouta i 2013 med nervegass, besluttet FN å pålegge avvikling av Syrias kjemiske våpenprogram. Det ble aldri bevist hvem som hadde brukt kjemiske våpen i Ghouta.

OPCW (Organisation for the Prohibitation of Chemical Weapon) har siden 2014 gått sterkt inn for å finne fakta om bruk av kjemiske våpen i Syria. Deres rapport ble lagt fram 24. august 2016. Den finner ingen bevis for at Syriske myndigheter har brukt kjemiske våpen. Dersom du ikke er enig, kan du selv lese rapporten. Det er de siste 3 årene rapportert ca 120 tilfeller av bruk av kjemiske våpen i Syria. Se viktig link.

Les hele artikkelen her.

April 2017 - Løgn og Løgn om Syria

Hentet på Hanne U. Herlands FB side 22 april 2017: Siden er her.

LØGN OG ATTER LØGN OM SYRIA: Médecins Sans Frontières HAR INGEN PÅ BAKKEN, MAN VIDEREFORMIDLER KUN WHITE HELMETs pressemeldinger, skriver professor Tim Hayward ved Universitetet i Edinburgh for Herland Rapporten. I en serie med artikler vil Hayward belyse hvorledes mennesker i Vesten blir lurt til å tro noe som ikke stemmer i Syria krigen. I denne artikkelen tar han for seg den internasjonale hjelpeorganisasjonen Médecins Sans Frontières (MSF) og sier at MSF ikke har hatt sin...e folk på bakken i Syria siden 2015, men simpelthen stoler på pressemeldingene fra White Helmets og videreformidler disse.

Ingen MSF leger har vært i Syrias krigssoner siden 2015, hvordan kan MSF likevel hevde at de er "sannhetsvitner" for hva som skjer på bakken i Syria? Det er et forlengst etablert faktum at White Helmets er finansiert av NATO og Gulf statene, og er helt tydelige på at målet deres er regimeskifte i Syria. Så mens MSF siteres som en "objektiv og selvstendig informasjonskilde" i Syria krigen, så viser det seg at det de faktisk gjør er simpelthen å videreformidle White Helmets pressemeldinger.

Les denne første artikkelen av Dr. Tim Hayward på Herland Rapporten.

http://www.hannenabintuherland.com/…/lies-and-lies-on-syri…/

 

Assads nekter for å ha brukt kjemiske våpen i Syria

11 april 2017 - Trumps største mistak

Forsøkt å oversette denne videoen:

https://www.youtube.com/watch?v=Thh6iz1BNeE

Trumps administrasjonens store mistak, de slapp nesten 60 Tomahawk missiler på en Syrisk flyplass. Og jeg tror ikke at det slutter der.

 Irak og krigspropagandaen under Gulfkrigene

Jeg har levd lenge nok til å huske dagen da Amerika satte i gang masse propaganda mot Irak, og snakket om hvor forferdelig Saddam Hussein var. Omtrent det samme manus som Trump kjører på nå. Manuset er som følger: Først tegner du et dårlig bilde av din motstander, din fiende og så demonsierer du dem. De demoniserte Saddam i sin tid, ved å peke på at han brukte kjemiske våpen mot Kurderne, som var riktig nok. Men USA hadde ingenting med det å gjøre, ettersom Irak aldri angrep USA. Nå har det skjedd noe i Syria, men Syria har ikke angrepet USA.

 

Jeg forstår ikke andre kristne, kristne ledere ol. som går ut og blander seg inn i andres saker. De som blander seg inn, er trøbbelmakerne. (Oa. Samme med USA som blander seg inn).

 

Så gikk USA inn i den første Irak krigen, kalt den første Gulf krigen, og så den andre Gulf krigen. Og alt var under falske påskudd. De solgte ideen til publikum at de brukte kjemiske våpen, ved å vise til hjerteskjærende bilder. De kunne brukte eks. ett bilde om ett barn som var død, og en kvinne som kom og fortalte emosjonelt om hendelsen. Da tenkte folk at dette var fryktelig, så nå føles det riktig at vi invaderer Irak. Men kvinnen som var på TV var datter av den amerikanske ambassadøren i Kuwait. Alt sammen var arrangert og iscenesatt.

 

Samme propagandaen rundt Syria som rundt Irak

Jeg opplever Syria kristen som noe som er iscenesatt. Jeg vet at det finnes flere profetiske stemmer, mange kristne der ute som lager store påstander om dette. Men jeg må si at jeg ikke er sikker. Noen er ubøyelig om Israels rett, om Amerikas rettigheter. Og jeg er veldig pro-Israel, og veldig Pro-Amerika. Jeg elsker Israel, jeg elsker amerikanere. Men jeg opplever at dette ikke er rett. Det ser ut som den første Gulf Krigen, hvor man demoniserer motstanderne, iscenesetter ting så publikum vil akseptere det, så at denne enorme pengeproduserende krigsmaskinen får noe den kan kverne seg på.

Les hele innlegget her.

Intervjuv med Putin angående tidligere (?) gassangrep

Hvite Hjelmers med video av falsk livreddningsoperasjoner som bedrar FN

Fra Hanne U. Herland: SWEDISH DOCTORS FOR HUMAN RIGHTS: WHITE HELMETS VIDEO VISER DREPTE BARNA FOR Å FABRIKERE FALSKT GASSANGREP I det mye omtalte SYRIA angrepet. Se White Helmets video der de svenske legene viser at disse barna drepes av "legene" I bildet, de reddes ikke. Videoen viser også at adrenalinet aldri forlater sprøyten. Sterk advarsel: Meget sterke scener. Dette er altså en video fra det USA fundede White Helmets som kun opererer i Al Qaida styrte områder i Syria, organisasjonen som George Clooney fremstilte som "reddende engler".
Veterans Today skriver om hvordan organisasjonen med svenske leger analyserte White Helmets videoen der individer angivelig redder barn etter det mye omtalte gassangrepet i syrisk landsby som Assad har fått skylden for. De svenske legene bekrefter at White Helmets videoen er falsk, på arabisk gis det i bakgrunnen beskrivelser om hvordan "barna skal drepes" og at dette ikke handler om å redde barn, men drepe dem.
Ved første øyekast, skriver Veterans Today, virker det som om disse "legene" redder barna ved å sette sprøyter rett inn i hjertet deres. Men de svenske legene beviser at det motsatte er tilfelle, barna som er neddopet av en overdose opiater, drepes av sprøytene som settes.
Legene viser at det ikke settes en adrenalin injeksjon rett inn i barnets hjerte for å redde det, men derimot at intet forlater sprøyten i videoen.
Måten sprøyten settes rett i barnas hjerter, er gjort på en meget feil medisinsk måte som ville skade barnet betydelig, sier de svenske legene - 24 leger har signert denne dokumentasjonen.
På ingen måte, sier de svenske legene, er dette en legitim måte å sette en sprøyte, verken for å hjelpe et barn som er utsatt for et kjemisk angrep eller i noen annen medisinsk form.
White Helmets videoen viser at den angivelige adrenalinen heller aldri forlater sprøyten i videoen. Mens man roter rundt i barnet hjerte, sprøyter "legen" aldri inn noe inn i barnets hjerte. Se videoen nedenfor der de svenske legene går igjennom bevisene.
ADVARSEL: MEGET STERKE SCENER fra "legenes" behandling av spebarn og små barn.

http://www.hannenabintuherland.com/otherregions/swedish-doctors-for-human-rights-say-white-helmets-murdered-children-for-fake-chemical-gas-attack-in-syria-village/

11 april 2017 - Russland truer med å svare på USAs rakettangrep i Syria

Russland truer med "gjengjeldende tiltak" mot USA etter rakettangrepet i Syria forrige uke, like før utenriksminister Rex Tillerson besøker Moskva.

Artikkelen kan leses her.

–I mangel på nødvendige skritt mot å løse problemene som har samlet seg opp, vil det bli nødvendig med gjengjeldende tiltak basert på et prinsipp om gjensidighet, heter det i en uttalelse fra det russiske utenriksdepartementet tirsdag.

Amerikanske styrker gjennomførte natt til fredag forrige uke et rakettangrep mot en syrisk militærbase som et svar på et kjemisk angrep mot opprørskontrollerte Khan Sheikhoun i Syria.

USA mener det syriske militæret og Assad-regimet sto bak, mens Russland klandrer opprørerne, som de hevder lagret kjemiske våpen på stedet. Det russiske utenriksdepartementet opplyser at de håper på konstruktive samtaler med USAs utenriksminister Rex Tillerson, som ventes å ankomme sent tirsdag for et to dager langt besøk.

–Det er imidlertid åpenbart at det russisk-amerikanske forholdet går gjennom en av sine vanskeligste perioder siden slutten av den kalde krigen, skriver russisk UD.

Det syriske gassangrepet var en falsk flagg operasjon

Artikkelen er hentet fra her.

Michael Savage går mot Trump, og sier at det Syriske Gass angrepet var et falskt flagg operasjon

Konservative talkshow-vert, Michael Savage, som inderlig støttet Trump under presidentkampanjen, har redusert sin støtte til han idag.

Savage, refererer til hans bakgrunn i vitenskap, har en doktorgrad i epidemiologi, sa at det påståtte gassangrepet i den IS kontrollerte byen Idlib var mest sannsynlig Fosgen og ikke Sarin. For å underbygge hans påstand om at angrepet ikke inneholder Sarin,

Savage refererte til bilder som viser at de første hjelpearbeiderne tar i døde kropper uten hansker eller verneutstyr. Hadde de brukt Sarin i angrepet, ville alle disse mennene i hvite hjelmer være død. (Kilde: zerohedge.com )

11 april 2017 - Putin hevder opprørere planlegger flere kjemiske angrep i Syria

Russlands president Vladimir Putin krever at FN etterforsker hendelsen i Khan Sheikhoun. Foto: Sergei Chirikov / AP

– Vi har opplysninger fra ulike kilder at slike provokasjoner, jeg kan ikke kalle dem noe annet, blir forberedt i andre områder av Syria, deriblant i den sørlige utkanten av Damaskus, der de igjen planlegger å kaste ett eller annet slags stoff for så å anklage syriske myndigheter for å stå bak, sa Putin under en TV-sendt pressekonferanse tirsdag.

Han sier også at Russland vil ta kontakt med Organisasjonen for forbud mot kjemiske våpen (OPCW) og be verdenssamfunnet om at slike hendelser blir grundig etterforsket.

Les også: Russland truer med å svare på USAs rakettangrep i Syria

Bekrefter saringass

Russland framholdt samme dag at det syriske regimet er villig til å la eksperter undersøke militærbasen sin for spor av kjemiske våpen.

Les hele artikkelen her.

7 april 2017 - Eksperter tror USAs rakettangrep vil eskalere konflikten i Syria

Det amerikanske rakettangrepet mot en syrisk militærbase gjør at USA står tydeligere i strid med Assad-regimet, Russland og Iran i Syria, sier eksperter.

Direktør ved Institutt for fredsforskning (PRIO), Kristian Berg Harpviken, sier til NTB at det amerikanske rakettangrepet natt til fredag endrer dynamikken i konflikten i Syria.

Det er første gang USA har gjennomført en operasjon mot det syriske regimet, som har støtte fra Russland og Iran.

Frontene i konflikten blir skarpere, mener Harpviken-.

– Det er kanskje enda farligere at USA blir stående i krig med Iran og Russland, enn at de bli stående i krig med Assad-regimet spesielt, sier han.

Les også: – NATO-inngripen ikke utenkelig

Hele artikkelen kan leses her.

Det amerikanske rakettangrepet mot en syrisk militærbase gjør at USA står tydeligere i strid med Assad-regimet, Russland og Iran i Syria, sier eksperter.

 
 
 
00:0202:50
 

USA skjøt natt til fredag 59 Tomahawk kryssermissiler mot flybasen Shayrat i Syria. Missilene slo ned klokka 3.45 om natta, syv mennesker ble drept, og flybasen ble totalt ødelagt, ifølge SOHR. Se hva president Trump sa om angrepet i videoen over.

Direktør ved Institutt for fredsforskning (PRIO), Kristian Berg Harpviken, sier til NTB at det amerikanske rakettangrepet natt til fredag endrer dynamikken i konflikten i Syria.

Det er første gang USA har gjennomført en operasjon mot det syriske regimet, som har støtte fra Russland og Iran.

Frontene i konflikten blir skarpere, mener Harpviken-.

– Det er kanskje enda farligere at USA blir stående i krig med Iran og Russland, enn at de blir stående i krig med Assad-regimet spesielt, sier han.

Les også: – NATO-inngripen ikke utenkelig

Syria's Assad labels US strike "reckless" and "irresponsible," says decision to carry out strike not based on facts http://cbsn.ws/2o5apw9 

Kan bety opptrapping

Foreløpig har verken Syrias president Bashar al-Assad, Russland eller Iran svart militært, men alle tre land har kommet med sterke verbale reaksjoner. Blant annet har Russland varslet at de inntil videre trekker seg ut av flysikkerhetsavtalen de hadde med USA.

– Russland er den store jokeren her. Tidligere har det vært en "hotline" mellom USA og Russland i Syria, som har vært brukt for å unngå konfrontasjoner mellom de to. Nå kan denne ryke, og det gir grunn til bekymring, sier Harpviken.

En svensk folkerettsekspert mener russerne har rett når de betegner angrepet som et brudd på folkeretten.

–Den magefølelsen mange har av at dette er moralsk og politisk riktig, er forståelig. Men det finnes ingen folkerettslig grunn til å gjøre dette. Trump burde gått til Sikkerhetsrådet for å få et mandat, sier Ove Bring til TT.

 

–Da hadde Russland selvsagt lagt ned veto, men vetoretten finnes for å hindre konflikt mellom stormaktene. Risikoen er at vi går mot en verre konflikt nå, sier han videre.

Les også: Brende: USA-angrep forståelig fra sett fra norsk side

Trump uforutsigbar

Trump har tidligere uttalt at han ikke ville gripe inn militært mot Assad. At presidenten nå likevel velger å gjøre dette, viser at verdens største militærmakt nå er grunnleggende uforutsigbar.

–Mange vil nok ha en grunnleggende sympati med at bruk av kjemiske våpen må få en konsekvens. Obama fikk jo kritikk for å trekke en rød linje mot dette, for så å gå til Kongressen og få nei til å agere. Men jeg tror mange av USAs allierte deler min bekymring over at denne beslutningen er svakt forankret, og knapt nok informert om på forhånd, sier Harpviken.

Den amerikanske presidenten har heller ikke presisert hvorfor angrepet ble gjennomført, utover at det var nødvendig for USAs nasjonale sikkerhetsinteresser å hindre og avskrekke bruk av kjemiske våpen. Enkelte spekulerer på om det kan bety at USA nå vil avsette Assad. En dansk forsker avviser dette.

–Det er ingenting i USAs angrep som tyder på at de ønsker å avsette den syriske presidenten. Dette var en straffereaksjon på grunn av bruken av kjemiske våpen, sier Henrik Ø. Breitenbauch, leder for Senter for Militære Studier ved Københavns Universitet.

Les også: Putin anklager USA for en aggressiv handling mot Syria

US strike on Assad airfield sends 'important message,' GOP senators sayhttp://www.foxnews.com/politics/2017/04/06/us-strike-on-assad-airfield-sends-important-message-gop-senators-say.html …

Photo published for US strike on Assad
 airfield sends 'important message,' GOP senators say

US strike on Assad airfield sends 'important message,' GOP senators say

President Trump’s decision to strike an Assad airfield drew swift praise Thursday night from Republican senators who had urged him to take action in response to the chemical weapons attack in Syria....

foxnews.com

Kan bli dobbel IS-"seier"

Jihadistgruppen IS, som fortsatt opererer i Syria og Irak, har ofte brukt en sterk retorikk mot amerikansk innblanding i de to landene for å rekruttere krigere.

Harpviken tror at Trumps angrep, som til en viss grad svekker Assad-regimets militærmakt og samtidig viser at USA involverer seg i Syria, kan tjene ekstremistene.

–Jeg tror nok IS vil spille på dette for å vise at USA er en intervensjonsmakt som ikke bryr seg om folk i Syria. En situasjon der Assad i større grad trues av USA, samtidig som de kan bruke dette for å få oppslutning om sin egen sak, kan være en dobbel gevinst for dem, sier han.

Les også: USA angrep syrisk flybase med raketter

 
 
Redaksjonen anbefaler
 
ANNONSE
Tror du alle mobiler får samme fart i nettet?
 
ANNONSE
Nå kan du slippe egenandel på leiebilforsikringen
Medvinden i ferd med å løye
Skatten: Syv poster som gjerne er feil
 
ANNONSE
Rask og god behandling – uten egenandel
 
ANNONSE
Slik forhindrer du allergi i hjemmet
 
ANNONSE
Når er det smart å bruke kredittkort?
Helleland uroet over mulig splittelse mellom sunnier og sjiaer i Norge
Tusenvis av ulovlige pengekrav kan ha blitt «hvitvasket» i Forliksrådet
Dette bør du spise etter fylte 40
 

Siste

00:46:06 
 • 00:37

  Mattis: Ingen tvil at om Syria står bak gassangrep

 • 00:34

  Narkodømt kvinne på vei hjem til Norge

 • 23:49

  Dortmund-stjerne skadd i eksplosjoner – mesterligakamp utsatt

 • 23:23

  Flyselskapet United forsøker å reparere skaden etter skandalevideo

 • 23:14

  Dybala glitret da Juventus rundspilte Barcelona

 
 
 •  

ABC Nyheter arbeider etter Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakatens retningslinjer for god presseskikk

 

Hello World

 

11 febr. 2017 - Flamsk prest i Syria: – Mediadekningen om Syria er den største medialøgnen i vår tid

Daniël Maes

Les hele innlegget her.

Intervjuet sto opprinnelig i Algemeen Dagblad, som er en av de største avisene i Nederland: Publisert på norsk av Derimot.no

Den flamske fader Daniël Maes (78) bor i Syria i klosteret Mar Yakub fra 1600-tallet i byen Qara, 90 kilometer nord for hovedstaden Damaskus. Fader Daniel har vært vitne til «borgerkrigen», og ifølge han er vestlige mediers rapporter om krigen i Syria svært misvisende. Kort sagt: «Amerikanerne og deres allierte ønsker å fullstendig ruinere landet»

Intervjuer: Du er svært kritisk til mediadekningen i Syria. Hva er det som bekymrer deg?

Fader Daniel: Ideen om en folkelig oppstand mot president Assad er absolutt feil. Jeg har bodd i Qara siden 2010, og jeg har sett med mine egne øyne hvordan agitatorer fra utsiden av Syria har organisert protester mot regjeringen, og har rekruttert unge mennesker. Dette ble filmet og sendt ut på luften av Al Jazeera for å gi inntrykk av at det foregikk et opprør. Det ble begått mord av utenlandske terrorister mot Sunnier og kristne samfunn i et forsøk på å så religiøs og etnisk splid blant det syriske folket. Mens det etter min erfaring er det syriske folket faktisk er svært forent.

Før krigen var dette et harmonisk land; en sekulær stat med forskjellige religiøse samfunn som levde fredelig side ved side. Det var så å si ingen fattigdom, det var gratis undervisning og helsestellet var godt. Det var riktignok ikke mulig å fritt uttrykke sine politiske synspunkter. Men folk flest brydde seg ikke om det.

Intervjuer: Moder Agnes-Mariam i ditt Mar Yakub («St. Jacob») klosteret er anklaget for å ha tatt side med regimet. Hun har venner på høyeste nivå.

Fader Daniel: Moder Agnes-Mariam hjelper befolkningen. Hun har nylig åpnet et suppekjøkken i Aleppo, der det blir delt ut 25 000 måltider fem ganger i uken. Se på det – det er mirakuløst at vi fortsatt er i live. Dette skylder vi hæren til til Assads regjering og til Vladimir Putin, fordi han bestemte seg for å gripe inn da opprørerne truet med å ta makten.

Klosteret Mar Yakub

Da tusener av terrorister slo seg ned i Qara, ble vi redde for livene våre. De kom fra Gulf-statene, Saudi-Arabia, Europa, Tyrkia og Libya, og det var mange tsjetsjenere der også. De dannet en utenlandsk okkupasjonsstyrke som var alliert med al Qaida og andre terrorister. De var væpnet til tennene av Vesten og deres allierte med den hensikten å gå til aksjon mot oss. De sa faktisk «Dette landet tilhører oss nå». Ofte var de ruset, de slåss mot hverandre, og om kveldene skjøt de helt tilfeldig rundt seg. Vi måtte gjemme oss i krypten i klosteret i lang tid. Da den syriske hæren jaget dem vekk, var alle lykkelige – de syriske innbyggerne fordi de hater fremmede opprørere, og vi fordi freden hadde kommet tilbake.

Intervjuer: Du sier at den syriske hæren beskytter sivile. Allikevel er det alle slags rapporter om krigsforbrytelser som er begått av Assads styrker, slik som bombardementet med tønnebomber.

Fader Daniel: Vet du ikke at mediadekningen om Syria er den største medialøgnen i vår tid? De har solgt det rene tøv om Assad. I virkeligheten var det opprørerne som plyndret og drepte. Tror du at det syriske folket er dumme? Tror du disse menneskene ble tvunget til å heie på Assad og Putin? Det er amerikanerne som har en hånd om alt dette – for rørledningene og naturressursene i denne regionen, og for å hindre Putin.

Saudi-Arabia og Qatar ønsker å etablere en sunni-stat i Syria, uten religiøs frihet. Derfor må Assad gå. Vet du – da den syriske hæren forberedte seg til kampene i Aleppo, kom muslimske soldater til meg for å bli velsignet. Mellom vanlige muslimer og kristne er det ikke noen problemer. Det er disse radikale islamistene og vestlig-støttede opprørere som ønsker å massakrere oss. De hører alle til al Qaida og IS. Det finnes ikke moderate soldater lenger.

Intervjuer: Du nevnte en gang Hillary Clinton som «en djevel i hellig vann», fordi hun som utenriksminister med vilje forverret konflikten.

Fader Daniel : Jeg er tilfreds med Trump. Han ser det som enhver normal person forstår: At De Forente Stater bør stanse å undergrave land som har naturressurser. USAs forsøk på å påtvinge oss en unipolar verden er det største problemet. Trump forstår at radikal islam er en mye større trussel enn Russland.

Hva bryr jeg meg om at han av og til tar av seg buksene? Hvis Trump praktiserer geopolitikk på den måten har har lovet å gjøre, da ser framtiden lys ut. Da vil det bli det samme som Putins tilnærming. Og vi får håpe da at det vil bli en løsning for Syria, og at freden vil komme tilbake.

Intervjuer: Du forstår vel at din analyse er kontroversiell og vil få mye kritikk?

Fader Daniel: Jeg snakker ut fra personlige observasjoner. Og ingen behøver å tro på meg, ikke sant? Men jeg vet én ting: Media kan enten ta del i massakrene mot det syriske folket, eller de kan hjelpe det syriske folket, med sin mediadekning. Dessverre er det altfor mange etterapere og kujoner blant journalistene.

 

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst