2 februar 2019 - Israel - mot en 3 fronters krig?

"Israel kan havne i militære konflikter på tre forskjellige fronter – Syria, Libanon og Gazastripen – på samme tid i 2019, ifølge Institutt for nasjonale sikkerhetsstudiers (INSS) årlige vurdering av Israels sikkerhetssituasjon.

«De tre hovedfrontene er: Syria, Libanon og Gazastripen. Situasjonen er spent på alle disse stedene. Til tross for gjensidig avskrekking mellom partene, så er det potensiale for at situasjonen vil eskalere, som kan føre til en full krig på tre fronter. Israel burde være forberedt på dette scenariet», skriver INNS i vurderingen som er sendt til Israels president Reuven Rivlin.
 
Blant scenarioene som skisseres i sikkerhetsvurderingen er en trefrontskrig som innebærer at det israelske forsvaret står overfor store militære styrker ved Israels nordlige grense: Soldater fra Iran, Hizbollah og Bashar Assads syriske regime. Den potensielle krigen ved den nordlige grensen er den største trusselen Israel står overfor i de kommende årene, ifølge INSS.
 

17 januar 2018 - Trumps fred: Dele Jerusalem, og en palestinsk stat på 85-90% av vestbredden

Jerusalem Post.

Den amerikanske presidenten Donald Trumps "århundres deal", som forventes bli kjent etter valget 9. april (i Israel), vil omfatte en palestinsk stat på 85-90% av Vestbredden og deling av Jerusalem, ifølge Channel 13- Nyheter.
 
Rapporten, basert på en kilde som deltok i en briefing i planen i Washington, av en amerikansk Offiser/tjenestemann, sa at det krever anneksasjon av de store bosetningene og evakuering av bosatte utposter som anses ulovlige under israelsk lov.

Isolerte bosetninger, som Yitzhar og Itamar, ifølge planen vil den ikke bli evakuert, men viderebygging vil ikke bli tillatt for å "tørke ut bosetningen".